Slobodan Boba Živojinović – Sendvič na meču

Šampion Australian opena u tenisu 1985. godine je postao Stefan Edberg, ali toga se verovatno seća veoma mali broj ljudi. Ipak, ono čega se svi sećaju sa tog turnira je antologijski meč četvrtfinala između Džona Mekinroa i Slobodana Bobe Živojinovića i poteza Bobe Živojinovića koji i danas preko 30 godina kasnije niko nije zaboravio.
Šampion Australian opena u tenisu 1985. godine je postao Stefan Edberg, ali toga se verovatno seća veoma mali broj ljudi. Ipak, ono čega se svi sećaju sa tog turnira je antologijski meč četvrtfinala između Džon Mekinroa i Slobodana "Bobe" Živojinovića i poteza "Bobe" Živojinovića koji i danas preko 30 godina kasnije niko nije zaboravio.U četvrtom setu (Mekinro je vodio sa 2:1 u setovima) Živojinović je vodio sa 2:0 i na servisu je bio Mekinro. Džon je osvojio lako prvi poen u gemu, da bi onda u drugom poenu posle jedne sudijske korekcije vidno iznerviran tom odlukom „velika prznica“ Džon Mekinro, krenuo da se raspravlja sa glavnim sudijom tog meča. Kako je Džon to često radio da bi pre svega malo poremetio protivnike i kako je znao da će se to odužiti, Boba se odlučio na nesvakidašan, ali veoma originalan potez. Otišao je u ložu, seo, prekrstio noge i poslužio se sendvičem i vodom (nudili su mu i šampanjac, ali je Boba to odbio). Taj njegov potez je dodatno iznervirao Mekinroa koji sigurno nije očekivao da će mu neko „ukrasti“ predstavu i do kraja meča je odigrao jako loše, što je Boba iskoristio i napravio preokret, dobivši prvo četvrti, a potom i peti set (poslednji set je dobio čak sa 6:0).
Podsetite se i uživajte u ovom potezu Bobe Živojinovića koji je svakako jedan od najprepričivanijih i najzanimljiviji u teniskoj istoriji.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On
Share This