Ćabi Alonso – Gol Njukaslu sa svoje polovine - Sportska sećanja

Ćabi Alonso – Gol Njukaslu sa svoje polovine

Fudbaleri Liverpula 21. septembra 2006. godine, pobedili su Njukasl 2:0, u zaostalom meču drugog kola Premijer lige. Mrežu gostiju načeo je u 29. minutu Dirk Kajt, kojem je to bio prvenac u dresu „crvenih“, ali je ipak svu slavu sa ove utakmice prigrabio Ćabi Alonso fenomenalnim golom u 79. minutu.
Španac je najpre oduzeo loptu N’Zogbiji, duboko u polovini Liverpula, a onda je krenuo ka centru igrališta, pogledao levo i desno, pa primetivši da se golman Njukasla nalazi daleko od gol linije uputio je udarac sa svoje polovine, sa više od 60 metara, i potpuno iznenadio Stivena Harpera, koji se zatim okliznuo, pa mu je preostalo samo da pogledom isprati loptu u mrežu.Španac je najpre oduzeo loptu N’Zogbiji, duboko u polovini Liverpula, a onda je krenuo ka centru igrališta, pogledao levo i desno, pa primetivši da se golman Njukasla nalazi daleko od gol linije uputio je udarac sa svoje polovine, sa više od 60 metara, i potpuno iznenadio Stivena Harpera, koji se zatim okliznuo, pa mu je preostalo samo da pogledom isprati loptu u mrežu.
Interesantno je da je sezonu pre te Alonso postigao gotovo identičan pogodak za Liverpul na utakmici FA Kupa protiv Lutona. Golman Harper je prvi put je te sezone branio gol Njukasla, a među stativama je zamenio Šeja Givena, koji se teže povredio u prethodnom kolu na utakmici protiv Vest Hema. Interesantan je podatak da je jedan engleski kladioničar pogodio da će baš Ćabi Alonso pogoditi gol sa svoje polovine i za to navodno dobio više od 25000 funti.
Podsetite se fenomenalnog gola sjajnog Španca:

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share This