Dan kada je Pujol još jednom pokazao svoju veličinu, a Song se “ispalio”

Dan kada je Pujol još jednom pokazao svoju veličinu, a Song se “ispalio”

Fudbalerima Barselone posle pobede nad Valjadolidom (2:1) u 37. kolu španske Primere, 20. maja 2013. godine, uručen je šampionski pehar, a ceremonija je donela jednu zaista zanimljiviu situaciju na terenu.
Kapiten katalonskog kluba Karles Pujol je izašao da primi pehar, prihvatio ga i krenuo ka saigračima na centru igrališta. Želeo je da trofej podignu zajedno trener Tito Vilanova i bek Erik Abidal. To nije shvatio Aleks Song, pa je pomislio da veteran ide ka njemu i uz osmeh krenuo da preuzme pehar. Pujol ga je ugledao, Kapiten katalonskog kluba Karles Pujol je izašao da primi pehar, prihvatio ga i krenuo ka saigračima na centru igrališta. Želeo je da trofej podignu zajedno trener Tito Viljanova i bek Erik Abidal. To nije shvatio Aleks Song, pa je pomislio da veteran ide ka njemu i uz osmeh krenuo da preuzme pehar. Pujol ga je ugledao pokazao mu da se vrati u red i umesto ka treneru Titu Vilanovi pošao kao saigraču Eriku Abidalu, kojeg je uhvatio za ruku i poveo da zajedno sa trenerom podigne pehar. Situacija je bila krajnje emotivna, a kapiten Barselone još jednom je pokazao da je pored toga što je jedan od najvećih fudbalera u istoriji podjednako veliki čovek.pokazao mu da se vrati u red i umesto ka treneru Titu Vilanovi pošao kao saigraču Eriku Abidalu, kojeg je uhvatio za ruku i poveo da zajedno sa trenerom podigne pehar. Situacija je bila krajnje emotivna, a kapiten Barselone još jednom je pokazao da je pored toga što je jedan od najvećih fudbalera u istoriji podjednako veliki čovek.
Abidal i Vilanova su tokom sezone zbog bolesti odsustvovali iz tima. Abidal je imao komplikacije sa jetrom, sa koje mu je ranije odstranjen rak, dok je Vilanova tokom zime u Njujorku uspešno operisan i kako se tad činilo izlečen od tumora štitne žlezde. Pošto su trener i fudbaler podigli pehar proslavi su se zasuti konfetama u bojama katalonskog kluba priključili ostali fudbaleri Barselone, a aplauz sa tribina posvećen uspehu Barselone, ali i Pujolovom potezu čuo se još dugo, dugo… Inače, Abidal je sezonu ranije sa kapitenskom trakom oko ruke, specijalno za tu priliku, podigao pehar namenjen pobedniku Lige šampiona.
Abidal se kasnije osvrnuo na sjajan potez Pujola i izjavio: “Najlepše sećanje koje nosim iz Barselone je trenutak kada smo Tito i ja podigli pehar La Lige. Takođe kada sam igrao poslednji meč ovde doveo sam rođaka (koji je bio donator jetre) i dok smo stajali na centru igrališta video sam kako mu ljudi aplaudiraju. Mislim da takve stvari pokazuju kakav je klub Barselona.”
Podsetite se jednog od najemotivnijih fudbalskih momenata, i uz to “ispalu” Aleksa Songa:

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share This