Dani Alves – Šamar rasizmu

Poslednjeg vikenda aprila 2014. godine u najvećeg junaka na fudbalskim terenima širom Evrope izrastao je Dani Alves. Dani Alves spremao se da izvede korner, kada je iz publike doletela ispred njega banana. Međutim, Brazilac se uopšte nije potresao na ovaj očigledan rasisistički napad na njega, već je odgovorio neviđenim potezom, šmekerski je uzeo bananu, oljuštio je, pojeo, pa izveo udarac iz ugla. Desni bek Barselone je odigrao još jednu odličnu utakmicu, ovog puta na „Madrigalu“ protiv Viljareala, ali je više od fudbalskih poteza u centar pažnje dospeo tako što se na simboličan način obračunao sa rasizmom.
Fudbaler Barselone spremao se da izvede korner, kada je iz publike doletela ispred njega banana. Međutim, Brazilac se uopšte nije potresao na ovaj očigledan rasisistički napad na njega, već je odgovorio neviđenim potezom, šmekerski je uzeo bananu, oljuštio je, pojeo, pa izveo udarac iz ugla. To je naišlo na opšte odobravanje kompletnog fudbalskog sveta, koji su taj gest brazilskog reprezentativca protumačili kao šamar rasistima.
„Zašto sam pojeo bananu? Ne znam, ali sam zahvalan navijaču koji ju je bacio na teren. Dala mi je energiju za još dva centaršuta koja su rezultirala golovima.“ – izjavio je posle meča Alves i još dodao: „Već 11 godina živim u Španiji i isto toliko vremena se smejem tim moronima. Ovakve situacije nekad morate da prihvatite sa dozom humora, a svi smo svesni da nećemo lako pomeriti stvari napred.“.
Pogledajte i podsetite se ovog šmekerskog odgovora Dani Alvesa na očiglednu rasističku prozivku.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share This