Danilovićevo zakucavanje preko Sabonisa

  Prošlo je više od dve decenije od finala košarkaškog prvenstva Evrope u Atini 1995. godine, ali to što je jugoslovenska košarkaška reprezentacija uradila te julske večeri pre skoro punih 20 godina se ne zaboravlja.
  U neverovatnoj utakmici između Jugoslavije i Litvanije, bilo je mnogo detalja za pamćenje i prepričavanje, ali ipak u moru fenomenalnih poteza izdvaja se zakucavanje Predraga „Saše“ Danilovića preko jednog od najboljih evropskih centara svih vremena Arvidasa Sabonisa. U prvom poluvremenu pri rezultatu 39:36 za „Plave“, Danilović je dobio loptu od Saše Obradovića i onda u trenutku za nezaborav posle prodora snažno zakucao preko 221 centimetara visokog Sabonisa.
  Plavi su do kraja dobili finalni meč sa 96:90, koji je pored briljantnog „Saše“ Đorđevića koji je postigao 41 poen (9/11 za 3 poena), obeležio ovim fenomenalnim zakucavanjem Predrag „Saša“ Danilović.
  Podsetite se legendarnog Danilovićevog zakucavanja iz Atine 1995. godine, koje je jedno od najboljih u istoriji košarkaških prvenstava Evrope.

  Prethodni tekstRedži Miler – 8 poena za 9 sekundi
  Sledeći tekstŠtefi Graf – Golden Slem