Džordanovo posterizovanje Juinga

Majkl Džordan je tokom karijere bio poznat po fenomenalnim zakucavanjima a od brojnih koja su se našla na posterima, MJ je za svoje najbolje izabrao zakucavanje preko Patrika Juinga iz plej-ofa 1991. godine.
U trećoj utakmici prve runde plej ofa 1991. u Medison Skver Gardenu sastali su se Njujork Niksi i Čikago Bulsi, Čikago je dobio taj meč sa 103 : 94, čime su dobili i celu seriju sa 3 : 0. Ipak taj meč se pamti po verovatno najboljem zakucavanju Majkl Džordana u karijeri. Pred kraj prvog poluvremena, pri rezultatu 54 : 50 za Nikse, Džordan je primio pas od Peksona a onda je brzim okretom pobegao Čarls Oukliju kod čeone linije i onda jednom rukom zakucao u lice Juingu. Džordan je o tom zakucavanju nedavno rekao: „Rekao sam mu, momci sa Džordžtauna (univerzitet sa kog je Juing) ne blokiraju šuteve. Zakucao sam preko njega i to je bilo neverovatno. Svaki put kad ga vidim, to je prva stvar koje se setim u vezi sa njim. Često mislim o tom zakucavanju“.
Podsetite se ovog legendarnog zakucavanja “Letećeg” Majkla preko jednog od najboljih centara NBA lige svih vremena Patrika Juinga.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

2 Comments

  1. Da li ce se ikada vise u NBA ponoviti ovakvi igraci i kvalitet te lige? Licno ne verujem u to. Dzordan, Barkli, Stokton, Meloun, Rodman ludak, Juing i ostali iz klase. To je bila milina gledati. Juta i Cikago, covece… Pa te tekme samo bolestan um nije gledao.

    Post a Reply
    • Devedesete, definitivno Zlatno doba NBA lige.

      Post a Reply

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share This