Fabijano protiv Diogoa – Najsmešnija tuča sa fudbalskih terena - Sportska sećanja

Fabijano protiv Diogoa – Najsmešnija tuča sa fudbalskih terena

6. januara 2007. godine u sedamnaestom kolu Primere, u noćnom terminu od 22 časa, sastale su se Saragosa i Sevilja. Iako na prvi pogled deluje da je to utakmica koje se niko ne seća, ona je ljubiteljima fudbala itekako ostala urezana u pamćenje, ali ne po golovima ili dobrim potezima, već po jednoj od najsmešnijih tuča koje su se dogodile na fudbalskim terenima ikada.
Za oba tima su tada nastupala neka veoma dobro poznata fudbalska imena, pa je tako u napadu Saragose igrao Dijego Milito, dok je poziciju štopera pokrivao kasnije proslavljeni Pike. Pored njih dvojice u timu su još igrali Pablo Aimar, Huanfran, Gabrijel Milito… i bila je to jedna sasvim dobra ekipa, koja je naspram sebe za protivnike imala imena poput Danija Alvesa, Hesusa Navasa, Kanutea, Fabijana…
Već u prvom i početkom drugog poluvremena Saragosa je završila posao i golovima Diogoa u 13. i Dijega Milita u 51. minutu rešila pitanje pobednika, dok je Sevilja preko Luisa Fabijana uspela samo da smanji na konačnih 2:1. Naime, posle jednog od poslednjih napada Sevilje, u 95. minutu, Luis Fabijano nije uspeo da centrira u čemu ga je omeo Diogo. Nakon što je Fabijano ustao sa trave usledilo je koškanje njih dvojice koje je preraslo u guranje glavama. Nakon što se to završilo i pošto je Fabijano krenuo ka svojoj polovini, činilo se da će se na tome i završiti, ali prava tuča je tek sledila. Diogo je verovatno nešto dobacio na šta se Brazilac vratio i držeći ga za vrat odgurnuo. Diogo nije gubio vreme, već ga je "raspalio" pesnicom u glavu toliko da je Fabijano izgubio ravnotežu i posrnuo, ali se brzo pribrao i krenuo u protivnapad. A onda je usledila tuča, ako se tako uopšte može nazvati, jer su se rivali razmahali rukama, ne uspevajući da pogode jedan drugoga. Srećom, saigrači su ih brzo razdvojili inače bi ova tragi-komična scena potrajala.Međutim, Sevilja se do kraja trudila da izjednači i imala veliku želju da postigne izjednačujući pogodak, toliku da je na kraju utakmice došlo do incidenta u koji su bili umešani strelci sa ovog meča.
Naime, posle jednog od poslednjih napada Sevilje, u 95. minutu, Luis Fabijano nije uspeo da centrira u čemu ga je omeo Diogo. Nakon što je Fabijano ustao sa trave usledilo je koškanje njih dvojice koje je preraslo u guranje glavama. Nakon što se to završilo i pošto je Fabijano krenuo ka svojoj polovini, činilo se da će se na tome i završiti, ali prava tuča je tek sledila. Diogo je verovatno nešto dobacio na šta se Brazilac vratio i držeći ga za vrat odgurnuo. Diogo nije gubio vreme, već ga je „raspalio“ pesnicom u glavu toliko da je Fabijano izgubio ravnotežu i posrnuo, ali se brzo pribrao i krenuo u protivnapad. A onda je usledila tuča, ako se tako uopšte može nazvati, jer su se rivali razmahali rukama, ne uspevajući da pogode jedan drugoga. Srećom, saigrači su ih brzo razdvojili inače bi ova tragi-komična scena potrajala. Navijači su ovaj incident poredili sa tučom dve devojke ili čak dve mačke, a proglasili je i za najsmešniju viđenu na fudbalskim terenima. Bilo kako bilo, ratoborni fudbaleri dobili su po pet mečeva suspenzije ne bi li ohladili glave.
Kako je izgledalo pesničenje izmežu Fabijana i Diogoa podsetite se na snimku:

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share This