Feliks Magat ne prašta - Sportska sećanja

Feliks Magat ne prašta

Hrvatski fudbaler Mario Mandžukić briljirao je igrajući za svoj Volfsburg protiv Šalkea u meču Bundeslige u septembru 2011. godine, ali nije se mnogo radovao svojoj sjajnoj partiji, postizanju dva gola i pobedi njegovog tima nad ekipom iz Gelzenkirhena, Hrvatski fudbaler Mario Mandžukić briljirao je igrajući za svoj Volfsburg protiv Šalkea u meču Bundeslige u septembru 2011. godine, ali nije se mnogo radovao svojoj sjajnoj partiji, postizanju dva gola i pobedi njegovog tima nad ekipom iz Gelzenkirhena, pošto ga je sustigla kazna od 10000 evra od trenera Volfsburga Feliksa Magata zbog pasivnosti u defanzivnim zadacima na prethodnom meču! pošto ga je sustigla kazna od 10000 evra od trenera Volfsburga Feliksa Magata zbog pasivnosti u defanzivnim zadacima na prethodnom meču!
Kazna se odnosila na meč Volfsburga i Borusije iz Menhengladbaha koji je odigran pre duela „Vukova“ i Šalkea. Verovatno je hrvatski igrač znao šta ga čeka posle inertnosti u odbrani na meču sa Menhengladbahom, pa je trčao kao nikad do tad protiv Šalkea, a neretko je izigravao i beka. Ipak, ni njegova velika angažovanost u odbrani, ni sjajna partija u napadu i dva postignuta gola nisu „smekšali“ Magata, koji je ostao pri svojoj odluci da kazni Mandžukića. Upitan da prokomentariše šta Feliks Magat namerava da uradi sa silnim novcem koji je te sezone zahvaljujući kaznama dobijao od igrača, Mandžukić je rekao da bi po njemu „bilo dobro da sa tim parama svi u klubu zajedno idu na kuglanje“.
Mnogi ljubitelji fudbala su tih dana bili u šoku i nisu mogli da veruju da i pored sjajne partije protiv Šalkea, Magat nije želeo da oprosti kaznu Mandžukiću, ali očigledno je da nemački stručnjak ima svoje metode rada od kojih nikada ne odustaje i koji su mu uostalom i doneli mnogo uspeha u trenerskoj karijeri.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share This