Igor Milanović - Gol koji je bacio Jugoslaviju u trans - Sportska sećanja

Igor Milanović – Gol koji je bacio Jugoslaviju u trans

Vaterpolo finale Svetskog prvenstva 1986. godine u Madridu između Jugoslavije i Italije se smatra jednom od najboljih vaterpolo utakmica svih vremena, a posle čak 4 produžetka rešio ga je Igor Milanović, legendarnim golom u poslednjim sekundama četvrtog produžetka.
Posle velike drame i mnogo preokreta, u četvrtom produžetku meča „Plavi“ su došli do igrača više pri nerešenom rezultatu na 20 sekundi do kraja. Usledilo je dodavanje Šimenca za Milanovića, čuveno Igorovo “mahanje” i konačno pogodak u zadnjoj sekundi meča koji je bacio Jugoslaviju u trans. Posle velike drame i mnogo preokreta, u četvrtom produžetku meča "plavi" su došli do igrača više pri nerešenom rezultatu na 20 sekundi do kraja. Usledilo je dodavanje Šimenca za Milanovića i čuveno Igorovo “mahanje” i konačno pogodak u zadnjoj sekundi meča koji je bacio Jugoslaviju u trans.Mnogo godina kasnije u intervjuu za jedan vaterpolo portal, Igor Milanović se podsetio čuvenog gola iz Madrida. „Taj gol je meni promenio život. Odjeknuo je starom Jugoslavijom. Sa ove distance, kada radim i kao trener, vidim da je tu bilo mnogo čudnih stvari. Prvo, meni loptu dodaje Šimenc koji u tom trenutku ima najjači šut na svetu, i koji stoji na pet, šest metara sam. Šta on radi? Dodaje loptu, meni, koji sam pokriven. Ispred mene je Alesandro Kampanja, jedan od najvećih italijanskih igrača. On pravi veliku grešku. Napao me pogrešnom rukom. To vam je u vaterpolu kao u fudbalu da neko raširi noge – prosto moraš da mu proturiš i obiđeš ga. Tom  greškom je praktično iznudio da ga prođem. Nikad to sebi nije oprostio, posle smo igrali zajedno u Romi pa smo pričali o tome.“
Podsetite se legendarnog gola koji je Jugoslaviji doneo prvu titulu vaterpolo šampiona sveta, uz nezaboravan komentar legendarnog Milorada Đurkovica.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share This