"Magičan trenutak" Darka Đukića

„Magičan trenutak“ Darka Đukića

Bio je to zvanično najlepši gol u rukometnoj Ligi šampiona u sezoni 2015/16. Majstorija koju je u meču sa Vespremom izveo Darko Đukić, tadašnje desno krilo Bešiktaša i reprezentacije Srbije obišla je planetu i oduševila sve ljubitelje rukometa i sporta uopšte.
Rukometaši Vesprema opravdali su ulogu favorita sredinom februara 2016. godine i kao gosti vrlo sigurnom igrom savladali su Bešiktaš sa 38:34. Da meč ne bude samo upamćen po goleadi i po važnim bodovima U desetom minutu drugog poluvremena posle jedne nepropisne odbrane gostiju iz zone od šest metara dosuđen je sedmerac za Bešiktaš. Odgovornost da ga izvede preuzeo je Darko Đukić, koji se našao oči u oči sa golmanom Mađara Mirkom Alilovićem. Pročitao je hrvatski golman nameru srpskog rukometaša i desnom rukom uspeo je da zaustavi njegov udarac, ali se na Alilovićevu nesreću lopta odbija visoko ka Đukiću. Tada desno krilo Bešiktaša uskače u prostor ne bi  li dohvatio loptu i u letu je hvata desnom rukom i prebacuje u levu, sa kojom uputivši felširan udarac preko leđa uspeva da pošalje loptu iznad glave Alilovića i postigne zaista spektakularan pogodak.do kojih je došao tadašnji mađarski šapmpion pobrinuo se desnokrilni igrač domaćih, Darko Đukić.
U desetom minutu drugog poluvremena posle jedne nepropisne odbrane gostiju iz zone od šest metara dosuđen je sedmerac za Bešiktaš. Odgovornost da ga izvede preuzeo je Darko Đukić, koji se našao oči u oči sa golmanom Mađara Mirkom Alilovićem. Pročitao je hrvatski golman nameru srpskog rukometaša i desnom rukom uspeo je da zaustavi njegov udarac, ali se na Alilovićevu nesreću lopta odbija visoko ka Đukiću. Tada desno krilo Bešiktaša uskače u prostor ne bi  li dohvatio loptu i u letu je hvata desnom rukom i prebacuje u levu, sa kojom uputivši felširan udarac preko leđa uspeva da pošalje loptu iznad glave Alilovića i postigne zaista spektakularan pogodak. Darkov gol oduševio je malobrojnu prisutnu publiku, kao i komentatore susreta, ali i ne samo njih…
Ubrzo je gol Darka Đukića obišao planetu i zabeležio veliku popularnost u mnogim sportskim medijima širom sveta, da bi prava nagrada stigla nešto kasnije, kada je na kraju te sezone u najjačem rukometnom klupskom takmičenju pogodak Đukića izabran za najlepši u sezoni. Kako je izgledao „magičan trenutak“ u izvođenju Darka Đukića i gol za sva vremena, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share This