"Medžik" Džonson - Spektakularna asistencija bez gledanja - Sportska sećanja

„Medžik“ Džonson – Spektakularna asistencija bez gledanja

Verovatno da ne može od njegovog nadimka da se nađe bolji opis toga kako je Irvin Džonson igrao košarku. Zaista se čini da je on na košarkaškom terenu imao neku specijalnu „magiju“, jer dodavanja koje je izvodio, često su delovala nestvarno. Jednog takvog „Medžikovog“ dodavanja, koje nije toliko poznato ljubiteljima NBA lige, a koje se smatra jednim od najboljih u njegovoj karijeri se danas podsećamo.
U drugoj polovini osamdesetih godina prošlog veka dueli možda dve od tri najpopularnije NBA franšize Lejkersa i Niksa i nisu bili preterano rezultatski zanimljivi. To je bilo vreme kada su Lejkersi sa svojim „šoutajmom“ gotovo svake sezone dolazili do NBA finala, a Niksi nisu bili ni blizu vrhu. Fintirao je u letu kao da će dodati levo slobodnom Vortiju, prevarivši tako Juinga, a potom bez gledanja uposlio desno od sebe slobodnog Kurta Rembisa, kome je ostalo samo da polaganjem uspešno završi „Medžikovu“ sjajnu akciju, što je i uspeo da učini. Izrazi lica gotovo svih igrača i navijača kao da su u tom trenutku govorili: „Vau kakvo dodavanje“, ali ne može se reći da je to bila retka situacija da su igrači i navijači tako reagovali posle Džonsonovih poteza.Ipak, to ne znači da u tim duelima nije imalo šta da se vidi, naprotiv, mnogi potezi sa tih duela, posebno „Jezeraša“, se i danas pamte i prepričavaju, a mnoge od njih izveo je (a ko bi drugi?!) Irvin „Medžik“ Džonson.
U jednom takvom duelu krajem osamdesetih Niksi su gostovali u čuvenom „Forumu“. Slavili su „Jezeraši“ u tom susretu, ali to je ostalo u senci jednog zaista neverovatnog dodavanja „Medžika“ Džonsona. Bili su domaćini u brzom kontranapadu, kada je „Medžik“ primio jedno dodavanje u trku i odmah krenuo u prodor. Preleteo je Džonson davno zaboravljenog Kenija Vokera, da bi se potom našao u problemu kada se ispred njega pojavio Patrik Juing. Ipak, „Medžik“ je skoro uvek znao da nađe rešenje u teškim situacijama, pa je tako bilo i u toj prilici.
Fintirao je u letu kao da će dodati levo slobodnom Vortiju, prevarivši tako Juinga, a potom bez gledanja uposlio desno od sebe slobodnog Kurta Rembisa, kome je ostalo samo da polaganjem uspešno završi „Medžikovu“ sjajnu akciju, što je i uspeo da učini. Izrazi lica gotovo svih igrača i navijača kao da su u tom trenutku govorili: „Vau kakvo dodavanje“, ali ne može se reći da je to bila retka situacija da su igrači i navijači tako reagovali posle Džonsonovih poteza.
Kako je izgledala po mnogim top listama jedna od najboljih asitencija u karijeri „Medžika“ Džonsona, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share This