Neverovatan fer-plej potez Ivana Fernandeza Anaje

Atletski kros u španskoj Burladi nije mnogo popularan i verovatno samo najveći zaljubljenici u atletiku su čuli za to takmičenje. Ipak, takmičenje održano 2. decembra 2012. godine ostaće u dugom sećanju svim pravim ljubiteljima sporta po sjajnom fer-plej gestu domaćeg atletičara Ivana Fernandeza Anaje.
Vodio je na toj trci u Burladi prvi favorit Kenijac Abel Mutai i činilo se da je njegova pobeda izvesna. Ipak, već sigurni pobednik Mutai desetak metara pre cilja se zaustavlja, Vodio je na toj trci u Burladi prvi favorit Kenijac Abel Mutai i činilo se da je njegova pobeda izvesna. Ipak, već sigurni pobednik Mutai desetak metara pre cilja se zaustavlja, misleći da je prošao cilj. Posle nekoliko sekundi, za njim se pojavljuje drugoplasirani Anaja i shvativši šta se događa, nije želeo da zloupotrebi situaciju i na taj način zabeleži pobedu, već je rivalu pokazao pravo mesto cilja trke i polako iza njega ušao u cilj.misleći da je prošao cilj. Posle nekoliko sekundi, za njim se pojavljuje drugoplasirani Anaja i shvativši šta se događa, nije želeo da zloupotrebi situaciju i na taj način zabeleži pobedu, već je rivalu pokazao pravo mesto cilja trke i polako iza njega ušao u cilj.
Posle trke mladi Španac je izjavio: “Mutai je zaslužio pobedu, ne bih mogao da ga prestignem da nije stao pred ciljem. Znao sam da mogu da ga prestignem kada je stao, ali to ne bi bila fer pobeda i zato to nisam uradio, a kada bih mogao da se vratim u prošlost, postupio bih isto.”
Podsetite se neverovatnog fer-plej poteza Ivana Fernandeza Anaje, koji je izazvao veliku pažnju i oduševljenje u sportskom svetu i na kome su mu mnogi poznati sportisti čestitali.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share This