Pepeov start za zatvor

Pepeov start za zatvor

U aprilu 2009. godine publika u Madridu je bila svedok velikih uzbuđenja u žestokom duelu Reala i Hetafea (3:2), koji su obeležile neverovatne i brutalne scene u završnici.
Momci iz predgrađa španske prestonice su stigli do 2:1 u 84. minutu, ali su „Kraljevi“ nekako uspeli da upišu novi veliki preokret i slave posle kontroverznog finiša utakmice. Guti je u 86. minutu izjednačio, a 60-ak sekundi kasnije je Pepe srušio kapitena Hetafea Havijera Kaskera u svom šesnaestercu. Portugalac se nije zaustavio na prekršaju već je neshvatljivo nastavio da šutira protivničkog igrača na zemlji! Pepe je srušio kapitena Hetafea Havijera Kaskera u svom šesnaestercu. Portugalac se nije zaustavio na prekršaju već je neshvatljivo nastavio da šutira protivničkog igrača na zemlji! Ako se prvi udarac se možda i mogao protumačiti kao pokušaj umornog i isfrustriranog igrača da izbije loptu, sledeći, u kom je srećom samo očešao kramponima Kaskerova leđa, bio je "za zatvor"!Ako se prvi udarac možda i mogao protumačiti kao pokušaj umornog i isfrustriranog igrača da izbije loptu, sledeći, u kom je srećom samo očešao kramponima Kaskerova leđa, bio je „za zatvor“!  Neverovatna scena je rezultirala direktnim isključenjem Pepea, koji je svoje divljanje nastavio fizičkim sukobom sa nekoliko protivničkih igrača i psovanjem četvrtog sudije. Delegat je u svom izveštaju između ostalog precizirao: „Taj igrač je nakon incidenta rekao četvrtom arbitru: Svi ste vi kurvini sinovi!“
Šokirani Kaskero je pokušao da se revanšira na fudbalski način i sa bele tačke potkopa loptu, kako bi šmekerski „ošamario“ rivala i doveo svoju ekipu u novo vođstvo. Međutim, jedanaesterac je izveo prilično traljavo, a u trećem minutu nadoknade prilično dobri Vladimir Stojković je još jednom savladan, za trijumf Reala i veliku radost domaćih navijača.
Što se Pepea tiče, kažnjen je sa deset utakmica zabrane igranja, odlučila je španska fudbalska federacija. Golman Reala Iker Kasiljas izjavio je da je portugalski reprezentativac osramotio dres Reala. Golman Reala požurio je da izbaci van terena pomahnitalog Pepea, a tom prilikom mu je dobacio da „nije normalan“. „Znate, kada nosite Realov dres ne možete sebi da dozvolite takve stvari.“ – prokomentarisao je Iker.
Dan kasnije Pepe se svima izvinio, ali Federacija nije imala milosti. „Posle incidenta sa Kaskerom, ceo svet me je „obeležio“. I danas se vodim kao „ubica“. U tom periodu razmišljao sam da napustim fudbal.“ – rekao je Pepe.
Podsetite se ovog divljačkog starta Pepea koji mu je doneo nadimak „Madridska životinja“ koji ga i danas prati.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share This