Povreda koja je primorala Petra Čeha da nosi zaštitnu kapu - Sportska sećanja

Povreda koja je primorala Petra Čeha da nosi zaštitnu kapu

Zaštitni znak golmana Petra Čeha, sticajem tragičnih okolnosti, postala je zaštitna ragbi kapa. Mnogi međutim ne znaju zašto je primoran da je nosi.
U 8. kolu Premijer lige, 14. oktobra 2006. godine, igrač Redinga Stiven Hant kolenom ga je udario u glavu, pri čemu je zadobio frakturu lobanje, napravivši mu pritom 30 kopči. Povreda glave bila je toliko teška da se do decembra Čeh nije sećao šta se zapravo dogodilo.U 8. kolu premijer lige, 14. oktobra 2006. godine, igrač Redinga Stiven Hant kolenom ga je udario u glavu, pri čemu je zadobio frakturu lobanje, napravivši mu pritom 30 kopči. Povreda glave bila je toliko teška da se do decembra Čeh nije sećao šta se zapravo dogodilo.
„Ne sećam se ni početka utakmice, a ni incidenta.“ – rekao je Čeh, i dodao da poslednje čega se seća je rukovanje pre početka duela, koji je njegov tadašnji tim Čelsi dobio sa 1:0.
Čehova kapa napravljena je sa specijalnim ojačanjima koja su postavljena na mestima gde su mu usled povrede oslabljene kosti glave.  Hant je sutradan izjavio da je Čehu poslao pismo podrške i ostao dosledan svom prvobitnom komentaru, po kojem je do sudara došlo slučajno.
„Garantujem da nisam pokušao da povredim Petra. Uznemiren sam što je moj start doveo do tako teške povrede i mislim da TV snimak potvrdjuje moje reči. Moji saigrači i protivnici tokom čitave karijere reći će vam da nisam osoba koja bi namerno povredila protivnika.“
Pogledajte snimak, pa procenite sami da li su Hantove reči istinite…

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This