Rolovani Elber - Bizarna proslava gola - Sportska sećanja

Rolovani Elber – Bizarna proslava gola

1998/99 je bila jedna od mnogih sezona u kojoj je Bajern rutinski osvojio titulu. Gotovo da nema golmana kojeg tada ubitačan dvojac u špicu napada Bavaraca, Nemac Karsten Janker i Brazilac Đovani Elber, nisu naterali da vadi loptu iz mreže. Bili su zaista impesivani…
U prvom delu sezone Bajern je dočekao jaku ekipu Bajer Leverkuzena. “Farmaceuti“ su te sezone završili kao drugoplasirani, ali čak 15 bodova iza Bajerna i u Minhenu se nisu dobro proveli. U najmanju ruku bizarna proslava počela je nakon što je Elber u 30. minutu po dugi put zatresao mrežu golmana Matišeka. Otrčao je u ugao i uvio se u strunjaču koja je ležala iza gola Bajer Leverkuzena. Njegov kolega Janker odmah se stvorio tu i popeo na njega, a onda počeo da udara po strunjači da bi na kraju predstavu završio gaženjem po strunjači kopačkom. Nesrećnog Elbera jedva su odmotali Lizarazu i Salihamidžić, ali je na svu seću prošao nepovređen i nastavio je utakmicu nasmejan.Izgubili su lagano sa 2:0. Međutim, ova utakmica se neće pamtiti po rezultatu ili golovima već po proslavi jednog od njih. Tačnije drugog. U najmanju ruku bizarna proslava počela je nakon što je Elber u 30. minutu po dugi put zatresao mrežu golmana Matišeka. Otrčao je u ugao i uvio se u strunjaču koja je ležala iza gola Bajer Leverkuzena. Njegov kolega Janker odmah se stvorio tu i popeo na njega, a onda počeo da udara po strunjači da bi na kraju predstavu završio gaženjem po strunjači kopačkom. Nesrećnog Elbera jedva su odmotali Lizarazu i Salihamidžić, ali je na svu seću prošao nepovređen i nastavio je utakmicu nasmejan.
36.000 ljudi na Bajernovom stadionu takođe se smejalo gledajući ovu nesvakidašnju poslavu gola, a ako i vi želite da se podsetite populane Elberove “mumije“ pogledajte video:

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On
Share This