Rudova osveta

Na kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine na “Filips” stadionu sastale su se reprezentacije Holandije i Andore, a “Lale” su dobile rutinski taj meč – 4:0. Na tom meču, “gol mašina” Rud van Nistelroj postigao je dva pogotka, ali meč nije obeležio na taj način.
Pri rezultatu 3:0, u 82. minutu igre, Nistelroj je nakon duela sa protivničkim igračem u njihovom šesnaestercu pao “fauliran”, pa je sudija dosudio penal za “Lale”. To se nikako nije svidelo Andorcima, koji su krenuli ka glavnom arbitru, smatrajući da je Rud simulirao prekršaj. Ipak, posle kratkotrajne prepirke Andoraca sa sudijom, holandski golgeter je loptu stavio na belu tačku. Rudova osveta fbČuveno “nepisano pravilo”, da igrač nad kojim je dosuđen penal ne treba da ga izvodi, pokazalo se tačnim u toj situaciji, jer je Rud van Nistelroj promašio najstrožiju kaznu, pogodivši stativu. Nakon promašenog penala, kapiten Andore se podsmevao Nistelroju, unoseći mu se u facu. Igrač “nezgodnog karaktera” poput Ruda van Nistelroja nikako nije mogao da se pomiri sa ovom činjenicom…
Igrao se 89. minut igre i došla je na red takozvana “Rudova osveta”. Dosuđen je slobodan udarac za Holanđane, loptu u srce šesnaesterca gostiju šalje Robin van Persi, ona dolazi do velikog Ruda, koji je zakucava u mrežu i onda gol proslavlja na jedan od najbizarnijih načina u istoriji fudbala – ispred igrača Andore koji ga je ismevao nakon promašenog penala.
Pogledajte i podsetite se jedne od najneverovatnijih proslava gola na fudbalskim mečevima i čuvene “Rudove osvete”.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On
Share This