Samjuel Eto – “Old man” proslava gola

Samjuel Eto – “Old man” proslava gola

Afrički igrači često su na meti optužbi da imaju više godina nego što im to piše u ličnim dokumentima, pre svega zbog nedostatka administracije u svojim zemljama, pa je tako čak i legendarni Rože Mila prema nekim tvrdnjama imao više od 45 godina kada se opraštao od reprezentacije. Međutim, ove tvrdnje je veoma teško dokazati, pa se tako cela stvar obično završi na novinskim natpisima.
Jedna od “bura” koja se digla na ovu temu dogodila se početkom 2014. godine, a glavni akter bio je tadašnji igrač Čelsija Samjuel Eto. Sve je počelo od intervjua tada menadžera “Plavaca” iz Londona, Žozea Murinja. Murinjo je davao intervju za „L’Ekip“, a kasnije je u privatnom razgovoru rekao da smatra da je najveći problem za Čelsi nedostatak golgetera. „Mislim da je problem sa klasičnim napadačem primetan. Imamo naravno Semija, ali on ima 32 godine… ili 35, ko zna?“ – rekao je Murinjo. Međutim, ubrzo se oglasila i majka Etoovog deteta iz Italije. U pitanju je frizerka Ana Baranka, sa kojom je Kamerunac bio u vezi tokom boravka u Milanu. On je sa Anom varao prelepu ženu Žoržetui, a na kraju je priznao dete iz te vanbračne veze. „Samjuel je 1974. godište, ima 39 godina, a papire je falsifikovao još kada je došao u Evropu.“ – rekla je Ana italijanskim medijima. Ako je ovo istina i Murinjo je imao slabu procenu, Eto je po tome bio sedam godina stariji od onoga što je pisalo u papirima. Ipak, treba uzeti i priču gospođice Baranke sa rezervom, ona je tužila fudbalera neposredno pre toga, jer nije ispunjavao svoje obaveze, odnosno plaćao alimentaciju. Ona je tada tvrdila da joj Samjuel duguje oko 100.000 evra, pa je možda ovo bio način da se osveti.“Posebni” nije primetio da su kamere ostale uključene, pa je tako cela stvar procurila u javnost. Ovo je naravno insinuacija, istina je da su Etoa svojevremeno na početku karijere između redova, dok je igrao za Majorku, optuživali da je stariji nego što piše u papirima, ali nikada nije bilo niti jednog dokaza da je lažirao godine.
Međutim, ubrzo se oglasila i majka Etoovog deteta iz Italije. U pitanju je frizerka Ana Baranka, sa kojom je Kamerunac bio u vezi tokom boravka u Milanu. On je sa Anom varao prelepu ženu Žoržetui, a na kraju je priznao dete iz te vanbračne veze. „Samjuel je 1974. godište, ima 39 godina, a papire je falsifikovao još kada je došao u Evropu.“ – rekla je Ana italijanskim medijima. Ako je ovo istina i Murinjo je imao slabu procenu, Eto je po tome bio sedam godina stariji od onoga što je pisalo u papirima. Ipak, treba uzeti i priču gospođice Baranke sa rezervom, ona je tužila fudbalera neposredno pre toga, jer nije ispunjavao svoje obaveze, odnosno plaćao alimentaciju. Ona je tada tvrdila da joj Samjuel duguje oko 100.000 evra, pa je možda ovo bio način da se osveti.
Mediji su odmah krenuli sa bockanjem Kamerunca, a on je oštro odgovorio na Murinjove sumnje: “Hvala što ste me informisali da će mi ovo biti poslednje Svetsko prvenstvo. Ja imam 33 godine i ne znači da ako neka budala kaže da sam stariji vi morate da poverujete u to. Mogli ste da primetite da je starac bio bolji od mladih igrača. Možda mislite da ću otići da se penzionišem u MLS ili na istok, ali ja ću igrati Ligu šampiona.”
Ali ovo nije bio jedini odgovor Kamerunca. Nešto kasnije fudbaleri Čelsija su sa ubedljivih 4:0 na „Stamford Bridžu“ pobedili Totenhem u londonskom derbiju 29. kola Premijer lige. Nakon prvog poluvremena bez golova Čelsi je u vođstvo došao u 11. minutu nastavka. Strelac je bio upravo Samjuel Eto udarcem po zemlji koji je prošao ispod, kako Totenhemovog odbrambenog igrača Dosona, tako i golmana Huga Lorisa. Usledila je potom Etoova komična proslava gola. Prišao je korner zastavici držeći se za krsta poput nemoćnog starca, ešto kasnije fudbaleri Čelsija su sa ubedljivih 4:0 na "Stamford Bridžu" pobedili Totenhem u londonskom derbiju 29. kola Premijer lige. Nakon prvog poluvremena bez golova Čelsi je u vođstvo došao u 11. minutu nastavka. Strelac je bio upravo Samjuel Eto udarcem po zemlji koji je prošao ispod, kako Totenhemovog odbrambenog igrača Dosona, tako i golmana Huga Lorisa. Usledila je potom Etoova komična proslava gola. Prišao je korner zastavici držeći se za krsta poput nemoćnog starca, dok je zastavica poslužila kao štap, što je svakako bila reakcija na nedavne medijske komentare na račun njegovih godina. Ova proslava dobro je zabavila navijače koji su se slatko nasmejali ovom performansu.dok je zastavica poslužila kao štap, što je svakako bila reakcija na nedavne medijske komentare na račun njegovih godina. Ova proslava dobro je zabavila navijače koji su se slatko nasmejali ovom performansu.
U javnosti se ovo slavlje pre svega predstavilo kao provokacija Murinju, ali Portugalac se takođe dobro zabavio, znao je navodno da će Eto ovo uraditi. „Znali smo, očekivali smo da će se ovako radovati, bilo je zabavno. Najbolji način da smirite tenziju i odgovorite na smešan problem je da se zabavite. Neki mediji su koristili fotošop kod vesti, sada će im biti dovoljno da stave ovu sliku sa proslave gola.“ – u svom maniru je odgovorio Murinjo. Menadžer Čelsija je kasnije izjavio da je o Etoovim godinama pričao u šali. Ipak, on nije želeo da zadrži Kamerunca u klubu, iako mu je bio najefikasniji napadač, sa dvanaest postignutih golova te sezone.
Podsetite se komične proslave gola Samjuela Etoa kao odgovor na medijske, i komentare Žozea Murinja na račun njegovih godina:

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This