Skok Jelene Isinbajeve preko 5 metara - Sportska sećanja

Skok Jelene Isinbajeve preko 5 metara

Na atletskom mitingu u Londonu 22. jula 2005. godine istoriju atletike je pisala legendarna Jelena Isinbajeva. Aktuelna Svetska rekorda u skoku s motkom je takmičenje u Londonu počela sigurnim skokom na 4,70 metara, da bi potom preskočila 480 centimetara iz prvog pokušaja i tim skokom obezbedila pobedu na mitingu.
Odlučila je Jelena tada da letvicu pomeri na 4,96 metara što je bila visina novog Svetskog rekorda u tom trenutku i bez problema preskočila je i tu visinu i postavila novi Svetski rekord. Jelena Isinbajeva je na atletskom mitingu u Londonu 2005. preskočila magičnu granicu od 5 metara i postala prva žena kojoj je to pošlo za rukom.Već tim skokom Isinbajeva je obeležila londonski miting, ali nije htela tu da se zaustavi…
Zatražila je da se letvica postavi na tačno 5 metara da pokuša da postane prva žena koje je preskočila tu za skakačice s motkom „magičnu“ granicu. I uspela je već iz prvog pokušaja, sjajnim skokom je poletela daleko iznad letvice, preskočila je tu visinu i tako postala prva žena koja je uspela da preskoči u skoku s motkom na otvorenom granicu od 5 metara. Iako je verovatno mogla dodatno da pomeri granicu „snova“ već na tom mitingu, Jelena je odlučila da je za to julsko veče 2005. godine bilo dosta, pa je nastavak pisanja atletkse istorije ostavila za naredna takmičanja.
Podsetite se i uživajte u ovom sjajnom skoku “Lepe Jelene” preko „magične“ granice od 5 metara sa atletskog mitinga u Londonu, kojim je postavila po 17. put Svetski rekord i upisala se na listu atletičara koji su pomerali granice “Kraljice sportova”.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share This