Spektakularan pogodak iz sedmerca koji je podelio javnost - Sportska sećanja

Spektakularan pogodak iz sedmerca koji je podelio javnost

Početkom februara 2016. godine malo poznati španski rukometaš Hoze Mario Kariljo Gutijerez, koji je tada igrao za Ademar Leon, podelio je rukometnu javnost objavivši na društvenim mrežama snimak gola koji je postigao na treningu iz sedmerca. Dok su ga jedni odmah pohvalili, govorivši da bolje izvedeni sedmerac nisu videli, drugi su govorili da je lako postići takav gol na treningu i da su mnogi izvodili nešto slično na treninzima, ali da nisu želeli da se snimaju i vrše na taj način samopromociju…
Hoze Mario Kariljo Gutijerez nije napravio zapaženiju rukometnu karijeru, ali je ipak uspeo jednim pogotkom da bude planetarna vest. 2016. godine na treningu kluba za koji je tada nastupao (Ademar Leon), Kariljo Gutijerez je stao na liniju sedmerca, Hoze Mario Kariljo Gutijerez nije napravio zapaženiju rukometnu karijeru, ali je ipak uspeo jednim pogotkom da bude planetarna vest. 2016. godine na treningu kluba za koji je tada nastupao (Ademar Leon), Kariljo Gutijerez je stao na liniju sedmerca, a potom pozvao njegovog saigrača iz tima Maria Lopeza da stane na gol i pokuša da odbrani njegov udarac. Kada su stali oči u oči, Kariljo je uzeo loptu i krenuo da izvede udarac. Zamahnuo je rukom, golman je odreagovao na taj zamah, a Gutijerez je kada se činilo da će samo isfintirati golmana, poslao loptu ispod ramena sa velikim felšom u desni gornji ugao gola koji je u tom trenutku branio Lopez. Zaista neverovatan pogodak!a potom pozvao njegovog saigrača iz tima Maria Lopeza da stane na gol i pokuša da odbrani njegov udarac. Kada su stali oči u oči, Kariljo je uzeo loptu i krenuo da izvede udarac. Zamahnuo je rukom, golman je odreagovao na taj zamah, a Gutijerez je kada se činilo da će samo isfintirati golmana, poslao loptu ispod ramena sa velikim felšom u desni gornji ugao gola koji je u tom trenutku branio Lopez. Zaista neverovatan pogodak!
I dok oduševljenje pogotkom bi svakako bilo još veće da je ovakav gol postignut na nekom zvaničnom meču, sama činjenica da je on ipak postignut na treningu i da ga je neko od saigrača snimio, izazvalo je nezadovoljstvo kod pojedinih ljubitelja rukometa. Oni su smatrali da i pored toga što je u pitanju majstorstvo, da se takve stvari dešavaju često na treningu, ali da većina rukometaša ne želi da snima svoje takve poteze, jer nisu željni samopromocije. Ipak, većina ljubitelja rukometa je podržala Karilja Gutijereza, smatrajući da je izveo bravuru koja je i trebala da bude snimljena, da bi svi rukometni fanovi imali priliku da vide ovaj nestvaran pogodak.
Majstorstvo je majstorstvo, izvedeno na treningu ili zvaničnom meču ostaje majstorstvo, koje je uvek lepo pogledati. I zato se na snimku pred vama podsetite neverovatnog sedmerca Hoze Maria Karilja Gutijereza, za koga su mnogi tvrdili da je snimljen isključivo zbog samopromocije, ali i ako je to istina, to ne umanjuje činjenicu da izvođenje penala izgleda zaista spektakularno i da ga je uvek lepo pogledati.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This