Vidićeva “vaspitna” Baloteliju - Sportska sećanja

Vidićeva “vaspitna” Baloteliju

7. avgusta 2011. godine u superkupu Engleske sastali su se gradski rivali Mančester siti i Mančester junajted u svom jubilarnom 160. derbiju. Siti je na poluvremenu vodio sa 2:0 golovima Leskota i Džeka, ali je Junajted napravio neverovatan preokret u kome je najpre izjednačio golovima Smolinga i Nanija, da bi portugalac u 94. minutu postigao svoj drugi gol i doneo radost „crvenom delu“ Mančestera. Međutim, jedan od zanimljivijih detalja Nemanja Vidić istrčao je na jednu loptu, negde na sredinu terena i ušao u duel sa Mariom Balotelijem. U želji da dođe do lopte Srbin je nešto grublje reagovao i oborio Balotelija na zemlju. „Bed boj“, kako su ga ostrvski mediji zvali, brzo se pridigao vidno besan i željan da se obračuna sa kapitenom “Crvenih Đavola”. Međutim kada je uvideo da se Vidić neće skloniti već se vratio da se obračunaju, mladi Italijan je pokunjeno odustao od “svađe”. Tada su nastale čuvene fotografije koje prikazuju njih dvojicu kako se guraju glavama. na ovoj utakmici dogodio se u 13. minutu pri rezultatu 0:0.
Nemanja Vidić istrčao je na jednu loptu, negde na sredinu terena i ušao u duel sa Mariom Balotelijem. U želji da dođe do lopte Srbin je nešto grublje reagovao i oborio Balotelija na zemlju. „Bed boj“, kako su ga ostrvski mediji zvali, brzo se pridigao vidno besan i željan da se obračuna sa kapitenom “Crvenih Đavola”. Međutim kada je uvideo da se Vidić neće skloniti već se vratio da se obračunaju, mladi Italijan je pokunjeno odustao od “svađe”. Tada su nastale čuvene fotografije koje prikazuju njih dvojicu kako se guraju glavama.
Interesantno je da je Baloteli samo par meseci ranije izjavio da pre dolaska u Englesku nije ni čuo za Vidića: “Ko je najbolji defanzivac za kojeg nisam čuo pre dolaska u Mančester siti? Definitivno Nemanja Vidić.” – rekao je tada Baloteli. Vidić je ovim gestom samo po ko zna koji put potvrdio kakav je autoritet bio na terenu i zašto je važio za jednog od najčvršćih momaka Premijer lige.
Ovaj kratak video koji prikazuje sukob njih dvojice najbolje oslikava Vidićev karakter i kako je bez i jedne reči umeo da usijanim glavama pokaže ko je gazda na terenu:

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share This