Vidićevo "katapultiranje" Kajla Vokera - Sportska sećanja

Vidićevo „katapultiranje“ Kajla Vokera

Nemanja Vidić je i u meču sa Totenhemom u decembru 2013. godine pokazao zašto je u to vreme smatran jednim od najboljih defanzivaca na svetu. Posle potresa mozga zadobijenog u derbiju sa Arsenalom u predhodnom kolu, Vidić se tek bio vratio na teren i to baš za gostovanje drugom severnolondonskom klubu – Totenhemu. Vidićevo katapultiranje Kajla VokeraKao i uvek, bez obzira na to što je tek zalečio jednu povredu, tadašnji kapiten Mančester Junajteda je ulazio u duele bez ikakvig straha. Hrabar je bio i bek “Pevaca” Kajl Voker, ali to mu se nije isplatilo.
Kapiten Mančester Junajteda sjajno je intervenisao pri rezultatu 2:1 za Totenhem, kada je Kajl Voker pokušao da probije po desnoj strani. Vidić je u punoj brzini stigao do lopte delić sekunde pre rivala – “lansiravši“ ga, onako usput, nekoliko metara od zemlje. Naravno – bez faula. I, ne samo to. Nekoliko sekundi kasnije, u akciji koja je otpočela upravo ovim Vidićevim uklizavanjem, Junajted je izborio penal, jer je golman Totenhema Ugo Ljoris oborio Danija Velbeka. Vejn Runi je sa bele tačke postavio konačnih 2:2.
Neko će reći da je ovo samo jedan od mnogobrojnih startova koji se svakog vikenda događaju širom fudbalskih igrališta, da nije vredan pažnje… i verovatno će biti u pravu, ali verujemo da većina neće imati ništa protiv da se podseti neverovatne Vidićeve hrabrosti i načina na koji je nekada rešavao duele u zadnjoj liniji Junajteda.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On
Share This