Vili Miler - Košarkaški lažnjak veka

Vili Miler – Košarkaški lažnjak veka

U današnjoj, modernoj košarci, sve ređe možemo da vidimo lucidne poteze koji se uče na ulici, na basketaškim terenima, Vili Miler, tadašnji košarkaš filipinskog ligaša Barako Bulsa, napravio je upravo takav jedan, sjajan potez. Vrhunski…
Sve se odigralo u septembru 2013. godine na meču filipinske košarkaške lige. Nakon podbacivanja lopta je stigla do Vilija Milera na suparničkoj polovini. Nakon podbacivanja lopta je stigla do Milera na suparničkoj polovini. On ju je poveo ka protivničkom košu, gde su ga odmah napala dva igrača protivničke ekipe Okampo i Kastro. Ali umesto da odmah poentira Miler je mangupski rešio da zastane, i da se okrene… ponašao se kao da to nije koš protivničke ekipe već njegove i krenuo da prenese loptu na suparničku polovinu. Okampo i Kastro su se zbunili, odustali od presinga i krenuli da se vraćaju “u odbranu”, pa je tako Miler ostao sam pred protivničkim košem i lagano poentirao. On ju je poveo ka protivničkom košu, gde su ga odmah napala dva igrača protivničke ekipe Okampo i Kastro. Ali umesto da odmah poentira Miler je mangupski rešio da zastane i da se okrene… ponašao se kao da to nije koš protivničke ekipe već njegove i krenuo da prenese loptu na suparničku polovinu. Okampo i Kastro su se zbunili, odustali od presinga i krenuli da se vraćaju “u odbranu”, pa je tako Vili Miler ostao sam pred protivničkim košem i lagano poentirao.
Zbunio je igrače svoje, igrače protivničke ekipe, ali i celu dvoranu. A onda su svi shvatili da je genijalni Miler napravio lažnjak veka! Pogledajte i podsetite se kako je Vili Miler, koji je inače u svojoj karijeri promenio osam ekipa u filipinskoj PBA ligi, a dva puta je bio MVP igrač lige, “prodao” jednu od najboljih fora ikada viđenih na košarkaškim terenima:

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This