Zlatan Ibrahimović – Loptom u lice golmana Farskih Ostrva - Sportska sećanja

Zlatan Ibrahimović – Loptom u lice golmana Farskih Ostrva

11. juna 2013. godine u okviru grupe C, kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu snage su na “Frends Areni” odmerili domaća ekipa Švedske i slabašna Farska Ostrva. Iako se očekivalo da Skandinavci bez problema napune mrežu Farana utakmica je bila dosta tvrda. Domaćine je u vođstvo doveo, a ko bi drugi nego Zlatan Ibrahimović golom u 35. minutu, ali posle tog pogotka meč je obilovao nervozom, pa je u jednom trenutku Švedska ostala sa igračem manje, jer je Grankvist dobio crveni karton. Koliko je utakmica bila teška za domaćine najbolje govori Ibrahimovićeva reakcija nakon drugog pogotka iz jedanaesterca u 82. minutu kada je jednim “urlikom” izbacio svu tenziju iz sebe. Zlatan Ibrahimović – Loptom u lice golmana Farskih Ostrva fbBio je to konačan rezultat ove utakmice, 2:0. Međutim, Zlatan je pored golova, na ovom meču po ko zna koji put pokazao i svoje drugo lice. On je u sudijskoj nadoknadi vremena tokom jedne rasprave sa sudijom i protivničkim igračem Gregersenom napravio njemu svojstven potez. Naime, tokom razgovora sa sudijom, njemu je sa boka prilazio golman protivničke ekipe Nilsen, a ovaj ga je ne gledajući u njega pogodio loptom pravo u lice. Šveđanin se pravio kao da se ništa nije dogodilo, a i sudija nije reagovao na ovaj incident Ibrahimovića, verovatno ga ne videvši, iako su gosti žestoko protestovali. Zlatan se ovoga puta provukao bez kartona, ali još jednom podelio fudbalski svet na one koji ga obožavaju i na one koji ga ne podnose.
Ibrahimović je tokom karijere često bio u centru pažnje zbog svojih incidenata na utakmicama, a pored ovog poznat je i po sukobu sa Džoijem Bartonom koji ga je “isprozivao” da ima veliki nos, kao i po šamaru koji je Ranokija dobio od njega, tako da ovaj “mali” incident nije u medijima dobio na većem značaju.
Na pitanje novinara zašto je to uradio Zlatan je izjavio da nikada nije video ekipu da toliko priča, i da se toliko žali umesto da igra fudbal, i da je golmana pogodio loptom u glavu, jer je puno pričao. Mediji su bili složni u jednom “Zlatan je Zlatan”.
Podsetite se Zlatanove prgave naravi i lopte koju je “na kvarno” uputio pravo u lice golmana Farskih Ostrva Nilsena, i ostao nekažnjen:

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share This