Zoran “Bata“ Mirković – Dolazak u Juventus i prvi susret sa Zidanom

Zoran Bata Mirković je 1996. godine iz Partizana otišao u Italiju i obukao dres Atalante u kojoj je pružao veoma dobre partije. Kada je Mirković tokom tog trening meča pokušao u jednoj akciji da zaustavi Zidana prosto nije znao šta ga je snašlo, dva puta mu je legendarni Zizu proturio loptu kroz noge.Vremenom, njegovu sjajnu igru, primetio je tadašnji trener Juventusa, Marčelo Lipi i upravo na njegovu inicijativu “Batica” dolazi u redove “Stare dame”. Mirković se mnogo godina kasnije prisećao svog prvog treninga u Juventusu…
Trčao je mnogo sa pancirem od deset kilograma na sebi, a pred kraj treninga su se fudbaleri podelili u dve grupe i počeli da igraju fudbal. Kada je Mirković tokom tog trening meča pokušao u jednoj akciji da zaustavi Zidana prosto nije znao šta ga je snašlo, dva puta mu je legendarni Zizu proturio loptu kroz noge. Trener, Marčelo Lipi tada je prekinuo trening i pozvao sve prisutne da se okupe da objasne Bati kako stoje stvari: “Ti si novi pa ne znaš, ovo ovde je Zidan. Mi njega ovde ne napadamo. Pokrivaj tu svoj deo terena, a njega pusti da igra to što igra. Nemoj bez veze da pravi budalu od tebe.“ – rekao je Lipi.
Prvo iskustvo “Bate“ Mirkovića sa Zidanom je sigurno jedan od najboljih pokazatelja koliki je fudbalski majstor bio legendarni “Zizu“ Zinedin Zidan.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On
Share This