Ćabi Alonso – Gol Njukaslu sa svoje polovine

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Fudbaleri Liverpula 21. septembra 2006. godine, pobedili su Njukasl sa 2:0, u zaostalom meču drugog kola Premijer lige. Mrežu gostiju načeo je u 29. minutu Dirk Kajt, kojem je to bio prvenac u dresu „Crvenih“, ali je ipak svu slavu sa ove utakmice prigrabio Ćabi Alonso fenomenalnim golom u 79. minutu.
Španac je najpre oduzeo loptu N’Zogbiji, duboko u polovini Liverpula, a onda je krenuo ka centru igrališta, pogledao levo i desno, pa primetivši da se golman Njukasla Stiven Harper nalazi daleko od gol linije uputio je udarac sa svoje polovine, Španac je najpre oduzeo loptu N’Zogbiji, duboko u polovini Liverpula, a onda je krenuo ka centru igrališta, pogledao levo i desno, pa primetivši da se golman Njukasla nalazi daleko od gol linije uputio je udarac sa svoje polovine, sa više od 60 metara, i potpuno iznenadio Stivena Harpera, koji se zatim okliznuo, pa mu je preostalo samo da pogledom isprati loptu u mrežu.sa više od 60 metara od gola Njukasla i potpuno iznenadio Harpera, koji se zatim okliznuo, pa mu je preostalo samo da pogledom isprati kako lopta završava u mreži.
Interesantno je da je sezonu pre te Alonso postigao gotovo identičan pogodak za Liverpul na utakmici FA Kupa protiv Lutona. Golman Stiven Harper je prvi put je te sezone branio gol Njukasla, a među stativama je zamenio Šeja Givena, koji se teže povredio u prethodnom kolu na utakmici protiv Vest Hema. Interesantan je i podatak da je jedan engleski kladioničar pogodio da će baš Ćabi Alonso tokom te Premijerligaške sezone postići gol sa svoje polovine i zahvaljujući ovom pogotku Alonsa navodno dobio više od 25.000 funti.
Podsetite se fenomenalnog gola sa svoje pololovine sjajnog Ćabija Alonsa, koji je mnogima i prva asocijacija na ovog sjajnog španskog fudbalera:

Prethodni tekstDžejson Kid – Piće po parketu
Sledeći tekstSlobodan Kačar – Olimpijsko zlato u Moskvi i „nepristojna ponuda“ „Adidasa“