Dan kada je "plakala planeta"

Dan kada je „plakala planeta“

Tog dana nije se plakalo samo u Brazilu, nije „plakao“ samo „najbrži cirkus“ na svetu ili sportski svet, već je „plakala cela planeta“. Sportski svet je 01.05.1994. godine izgubio velikog automobilistu, jednog od najboljih ikada u Formuli 1, ali i velikog čoveka – Ajrtona Senu.
“Biće ovo sezona sa puno udesa i treba da budemo srećni ako se nešto ozbiljno ne desi.“ – rekao je Sena pred početak sezone 1994. godine, koja će zauvek ostati upamćena kao sezona u kojoj je izgubio život. Iako je na dve trke u toj sezoni imao pol pozicije, Sena nije uspevao da završi trke, već je morao da odustane nakon okretanja na stazi u trci za Veliku nagradu Brazila Bolid Ajrton Sene posle nesrece na stazi Enco i Dino Ferari u Imoli.i sledećoj trci kada je došlo do kontakta sa bolidom Mike Hakinena. Inžinjeri Vilijamsa su nakon svega iznetog, prirpremili za treću trku modifikovanu letvu volana koja je trebalo da odgovara Seninim zahtevima.
Trka za Veliku nagradu San Marina je vožena 1. maja 1994. godine na čuvenoj „Imoli“ na kojoj je Sena takođe osvojio pol poziciju. Dva dana pre trke Senin bliski prijatelj, Rubens Barikelo je na stazi “Enco i Dino Ferari“ u Imoli imao težak udes iz kog je izašao sa slomljenim nosem, dok je sledećeg dana, tokom kvalifikacija, poginuo Roland Racenberger. Senu su ta dešavanja na stazi primorala da razmisli čak i o povlačenju sa trke. Ironično, čak je jutro uoči trke proveo u razgovoru sa ostalim vozačima oko oformljenja grupe koja će se postarati da Formula 1 bude bezbednija. Uznemirenje i neki čudan osećaj je imao Sena na dan trke što je posvedočila i njegova verenica Adrijana Galistea kojoj je rekao da mu se uopšte ne vozi i da bi najradije odustao od trke. Međutim, pravila profesionalizma su surova, Sena je krenuo sa starta. Posle udesa na startu između Pedra Lemija i Džej Džej Lehta, i prekida trke, Sena je i dalje bio vodeći, a već posle dva kruga od nastavka udario je u zid u krivini Tamburelo.

Telemetrija je pokazala da je uspeo da sa 309 km/h smanji na 219 za dve sekunde, ali to nije pomoglo. Tada nije samo ceo padok u „Imoli“ plakao, već „ceo svet“. Nedostatak informacija oko uzroka smrti vodile su ka mnogim spekulacijama. Zna se samo da se prednji desni pneumatik sa vešanjem otkačio pri udesu i udario Senu u glavu. Odmah posle nesrece na Velikoj Nagradi San Marina, lekari su pokušali da spasu život Ajrtona Sene, ali nažalost nisu uspeliSlike njegove kacige ukazuju da je ona od udara pukla u predelu iznad desnog oka. Svetska automobilska federacija (FIA) i italijanske vlasti i dalje tvrde da Sena nije preminuo na licu mesta, već u Bolonjskoj bolnici gde je helikopterom prebačen odmah posle udesa. Drugi tvrde suprotno, jer ako je preminuo na stazi prema italijanskom zakonu morala je da bude sprovedena istraga i trka je trebalo da bude prekinuta.
Još prethodnog dana je upravo to trebalo da bude urađeno kada je utvrđeno da je Racenberger preminuo na stazi. Da je trka otkazana Senin život se ne bi završio u krivini Tamburelo. Ipak, Formula 1 je bila i ostala preskup sport, pa nikome ne odgovara da je trka bude odložena, ili pak otkazana.
Sećanje na trostrukog šampiona Formule 1 (1988, 1990. i 1991. godine), majstora za vožnju po kiši, zbog čega je i dobio nadimak “Kišni čovek” i dalje ne bledi. Bio je prirodno talentovan, imao je sve za velikana u svojoj eri, za rivale je bio enigma, ali je bio poštovan i obožavan. Latinsku strast je koristio perfektno. 
Nisu se zaboravile njegove bravure, ali ni to što je godinama pomagao najugroženijima, pošto je uplaćivao novac u humanitarne svrhe. Tog 1. maja 1994. godine na stazi u Imoli ugasio se jedan mladi život, završila se jedna blistava sportska karijera i Ajrton Sena je zauvek otišao u sportsku legendu. Nakon njegove smrti otkriveno je da je davao milione humanitarnim organizacijama koje pomažu deci, tako da je njegova porodica kasnije osnovala Fondaciju Ajrtona Sene koja pomaže deci, naročito u sferi obrazovanja, a kako je izgledao udes zbog koga je „zaplakala planeta“, možete se podsetiti na snimku pred vama.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

1 Comment

  1. „Ipak, Formula 1 je bila i ostala preskup sport, pa nikome ne odgovara da je trka bude odložena, ili pak otkazana.“
    Ništa drugo do – govna.

    Post a Reply

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This