Darko Miličić – „Nula“ za kraj ere u Pistonsima

Darko Miličić -
Darko Miličić - "Nula" za kraj ere u Pistonsima
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Kada su ga na po mnogim procenama jednom od najjačih NBA draftova ikada, sa tek napunjenih 18 godina, Detroit Pistonsi izabrali sa drugog mesta, odmah iza Lebrona Džejmsa, a ispred Entonija, Boša, Vejda… verovalo se da je pred Darkom Miličićem blistava košarkaška karijera, ali tako nije bilo.
Detroit Pistonsi su tih godina bili tim sa šampionskim ambicajama, za mladog igrača poput Miličića u takvoj situaciji nije bilo puno prostora da pokaže svoj talenat, a i kada je dobijao priliku, Darko sem u nekoliko situacija nije blistao. Mnogi pamte njegovu rampu legendarnom Dikembeu Mutombu, još par odličnih poteza i reklo bi se da je to sve pozitivno iz Darkove karijere u dresu Pistonsa. Kako je vreme odmicalo Darko je dobijao sve manje vremena na parketu, uglavnom samo u trenucima kada je meč rešen ili kada je neki njegov saigrač povređen, a nekako je izgledalo i da je sve manje zainteresovan za dešavanja na parketu, čak i kad je u igri. Zato je košarkaška javnost sve više počela da priča o njemu kao o jednom od najvećih draft promašaja ikada, a da bi probao da dokaže da te priče nisu tačne Darko Miličić je tražio prostor u nekoj drugoj ekipi. Takvu priliku je konačno dobio 15. februara 2006. godine kada je trejdovan u Orlando Medžik, a veče pre toga igrao je svoj poslednji meč u dresu Detroit Pistonsa.

Darko Miličić je došao u Pistonse sa velikim očekivanjima, ali na kraju nije dobio veliki prostor za igru, a i u vremenu koje je provodio na parketu nije pružao očekivane partije.
Darko Miličić je došao u Pistonse sa velikim očekivanjima, ali na kraju nije dobio veliki prostor za igru, a i u vremenu koje je provodio na parketu nije pružao očekivane partije.

14. februara 2006. godine Detroit Pistonsi su lako na svom terenu savladali Nju Džersi Netse, obezbedivši trijumf na meču već posle tri četvrtine. Zbog takvog razvoja situacije i Darko Miličić je dobio priliku da zaigra na meču i to na nešto više od tri minuta do kraja susreta, a za vreme provedeno na parketu uputio je samo jedan šut. Na nešto više od dva minuta do kraja meča, posle „pika“ sa Lindzi Hanterom, Darko se otvorio na liniji za tri poena, dobio loptu i šutirao. Onako kako je u većini vremena igrao u dresu Pistonsa, Miličić je u toj situaciji i šutirao, poslavši loptu ni blizu obruča i zabeleživši „air-ball“ ili basketaškim rečnikom rečeno „nulu“. Ovakav promašaj nije uopšte „potresao“ Darka, dok su se pojedini njegovi saigrači čak i smejali.
Kada je napustio Pistonse, Darko Miličić je zaigrao bolje, beležio je i neke veoma dobre partije, čime je malo popravio utisak o svojoj karijeri u NBA ligi, ali koja je i dalje mnogo lošija od karijere kakvu su mu pre drafta predviđali. Kako je izgledao poslednji šut u neuspešnoj karijeri Darka Miličića u dresu Detroita, koji po mnogima najbolje opisuje njegovu celokupnu karijeru u Pistonsima, možete pogledati na linku koji je pred vama.

Prethodni tekstOliver Bauman – Najgori radni dan u životu jednog golmana
Sledeći tekstBogdan Norčič – Strah, bes i nesrećno „izgubljeni“ rekord