Džentlmenski potez Miroslava Klosea

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Navijači koji su gledali utakmicu Serije A između Napolija i Lacija u septembru 2012. godine, pamtiće ubedljivu pobedu Napolija od 3:0, pamtiće i kako je Edinson Kavani het-trikom doveo do „ludila“ navijače na „San Paolu“ i „totalno potukao“ goste iz glavnog grada Italije u meču koji je bio derbi kola. Ipak, iako će se i ti detalji dugo pamtiti, duel će najviše biti upamćen po fer-plej potezu napadača Rimljana Miroslava Klosea, koji je čini se „bacio u senku“ svaki gol Urugvajca.
Igrao se četvrti minut duela, golova i dalje nije bilo, a gosti su imali korner, koji je sa desne strane odlično izveo Hernanes. Miroslav Klose skače visoko i postiže gol, a dok gosti slave vođstvo, igrači Napolija su istog trena pošto je lopta završila u njihovom golu opkolili glavnog sudiju objašnjavajući mu da je Klose pogodak postigao rukom. Atmosfera je „naelektrisana“ i na ivici incidenta, jer domaći igrači ne mogu da se pomire sa činjenicom da je sudija Luka Banti priznao gostima gol koji je očigledno postignut rukom, ali tada na scenu stupa Miroslav Klose…

Miroslav Klose je objasnio sudiji da je gol postigao rukom.
Miroslav Klose je objasnio sudiji da je gol postigao rukom.

Nemac prilazi sudiji Bantiju i odmah mu priznaje da je mrežu protivničkog tima zatresao na način na koji to pravilima nije dozvoljeno. Sudija potom posle Kloseovih reči, shvativši da je pogrešio, odmah poništava gol Lacija i pokazuje da će se igra nastaviti posedom lopte domaćeg tima. Za to vreme navijači na tribinama aplauzima pozdravljaju gest Nemca, dok igrači Napolija prilaze Kloseu kako bi mu se zahvalili na izvanrednom fer-plej potezu, kojim je istog trenutka zaustavio potencijalni „haos“ na terenu. „Kloseov gest apsolutno zaslužuje da bude nagrađen!“ – izjavio je posle meča tadašnji defanzivac domaćih Paolo Kanavaro, ne krijući oduševljenje fer-plej potezom Nemca.
Zanimljivo je i da to nije bio prvi fer-plej potez Klosea kojem su se ljubitelji fudbala divili. Naime, on je ranije bio nagrađen u Nemačkoj, jer je na jednom meču tamošnjeg šampionata ubedio sudiju da poništi penal koji je dosuđen posle navodnog prekršaja nad njim. Tada je rekao da je uradio samo normalnu stvar, koju bi svaki sportista trebao da uradi u sličnoj situaciji. Kako je izgledao negov veliki potez za svako poštovanje, koji je viđen na meču Napoli – Lacio, kada je svojim gestom dao drugim igračima formulu kako bi jedan sportista trebalo da se ponaša na terenu, podsetite se na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstČarobne makazice Mauro Brešana
Sledeći tekstNoć kada je Anrijeva ruka podelila fudbalsku planetu