Kad je „gola“ navijačica obeležila finale Vimbldona

Kad je

Mnogi će reći da je Vimbldon teniski turnir koji je veći od „belog sporta“. Oni koji to tvrde uglavnom će argumente za svoje tvrdnje potražiti u tradiciji, publici koja poznaje tenis bolje od publike na drugim turnirima, ali i specijalnoj atmosferi koju donosi samo Vimbldon. Ta vimbldonska atmosfera u kojo sve mora biti „pod konac“ i koja odiše tradicijom je i razlog zbog čega je jedan skandal iz 1996. godine, koji nije baš česta, ali ni toliko retka pojava na drugim sportskim terenima, izazvao toliku pažnju da se i danas o tome priča.
U muškom finalu na Vimbldonu 1996. godine na iznenađenje teniske publike sastali su se Holanđanin Ričard Krajiček i Amerikanac Malivaj Vašington. Teniser iz Holandije je ubedljivo slavio u meču, ali „potez“ susreta dogodio se još pre starta finalnog duela. Dok su dvojica tenisera stajali pored mreže i pozirali fotografima pre početka zagrevanja, jedna navijačica koja je tada imala samo 23 godine, a koja se imenom i prezimenom zove Melisa Džonson, protrčala je pored obezbeđenja i vrlo oskudno odevana (na sebi je imala samo kecelju i bila je bez donjeg veša) uletela na teren i započela „cirkus“…

Kad je "gola" navijačica obeležila finale Vimbldona fb
Melisa Džonson je ulaskom na teren obeležila finale Vimbldona 1996. godine.

Trčala je Melisa najpoznatijim teniskim terenom skoro ko od „majke rođena“ i pozdravljala prisutnu publika, koja je bila potpuno šokirana ovim prizorom. Stigla je Džonsonova i da se osmehne i pozdravi dvojicu finalista, koji nisu krili zadovoljstvo zbog njenog prisustva, ali i „stajlinga“, pa su ozarenog lica gledali Melisinu „predstavu“. Obezbeđenje je posle nekog vremena uspelo da „uhvati“ Melisu Džonson i udalji je sa terena, ali je ona za svojih „5 minuta slave“ izazvala veću pažnju u teniskom svetu, nego dvojica iznenađujućih finalista.
„Nikada nisam mislio da ću videti ovako nešto na centralnom terenu. Dvojica finalista ne znaju gde da sklone pogled.” –  rekao je komentator BBC-a Džon Baret u direktnom prenosu i pokušao bar malo da “opravda” Krajičeka i Vašingtona, koji se čini da su znali gde “treba” da gledaju. “Video sam kako jedna devojka ide oko nas i odjednom ona nam se osmehnula.” – objasnio je posle meča Malivej Vašington kako je izgledao incident iz ugla tenisera.

„Nikada nisam mislio da ću videti ovako nešto na centralnom terenu. Dvojica finalista ne znaju gde da sklone pogled.” -  rekao je komentator BBC-a Džon Baret u direktnom prenosu i pokušao bar malo da “opravda” Krajičeka i Vašingtona, koji se čini da su znali gde “treba” da gledaju. “Video sam kako jedna devojka ide oko nas i odjednom ona nam se osmehnula.” - objasnio je posle meča Malivej Vašington kako je izgledao incident iz ugla tenisera.
Reakcija Ričarda Krajičeka kada se pred njim pojavila oskudno odevena navijačica.

Kada se prave liste najvećih teniskih incidenata, onaj sa finala Vimbldona 1996. godine u kome je Melisa Džonsona oskudno odevana uletala na najpoznatiji teniski teren zauzima vrlo visoko mesto, što je posebno drago kritičarima Vimbldona, koji smatraju da je taj turnir previše uštogljen i da mu fali više zanimljivih dešavanja van terena, pa makar oni izgledali i onako kao pred početak muškog finala 1996. godine.

loading…
Prethodni tekstGol koji je bacio senku na Karlosov “banana” slobodnjak i dobio „Puškaša“
Sledeći tekst„Monstruozno“ zakucavanje Dvejna Vejda preko Varežaa