Kada je „duh“ Majkla Džekson „ušao“ u Kevina Garneta

Kada je
Kada je "duh" Majkla Džekson "ušao" u Kevina Garneta

Nije redak slučaj da neki događaj sa predsezonskog meča NBA lige izazove puno pažnje, a o nekim takvim situacijama kao što su tuča Barklija i Ouklija ili Rebračina odlična minijatura, već smo pisali ranije. Danas je došlo vreme da se ponovo vratimo u NBA predsezonu i da vas podsetimo na jedan po mnogima genijalan potez legendarnog Kevina Garneta.
U jednom od poslednjih pripremnih duela pred start NBA sezone 2015. godine Minesota Timbervulvsi dočekali su Milvoki Bakse. Domaćini su trijumfovali u tom meču sa 112:108, ali je rezultat pao u drugi plan, jer su domaći navijači bili presrećni samom činjenicom da posle 8 godina u dresu Timbervulvsa gledaju jednu od najvećih legendi kluba Kevina Garneta. Iako je imao skoro punih 40 godina, Kevin Garnet je pružio domaćim navijačima „zabavu“ te večeri, a jedan potez ih je posebno oduševio, potez koji su mediji nazvali „Majkl Džeksonovskim“.

Kevin Garnet je mnoge podsetio na Majkla Džeksona.
Kevin Garnet je mnoge podsetio na Majkla Džeksona.

Igrala se druga četvrtina duela, gosti su bili u napadu, kada je Kevin Garnet zaustavio jedno dodavanje Krisa Midltona ka sigraču. Lopta je krenula izvan terena i činilo se da će Garnet samo na trenutak prekinuti napad Baksa, ali Kevin Garnet uspeva da stigne loptu pre nego što ona završi izvan terena. Ipak, da bi dohvatio loptu, morao je da priđe uz bočnu liniju terena i da se nagne, pa se jedva borio da održi ravnotežu. Kada je video da neće uspeti da izdrži, Kevin Garnet se, dok je padao ka navijačima u prvom redu, na trenutak okrenuo ka sudiji, zatražio tajm-aut, da bi potom završio u publici. Potez Kevina Garneta oduševio je navijače Minesote, mnoge medije, koji su pisali da je to bilo najbolje traženje tajm-auta u NBA istoriji, ali i mnoge fanove NBA lige, koji su posebno bili oduševljeni kratkim balansiranjem Kevina Garneta na prstima, poredevši ga sa čuvenim plesom „Kralja popa“ Majkla Džeksona.
Pojedini ljubitelji košarke komentarisali su u šali da je Kevin Garnet uspeo da zatraži tajm-aut pre nego što padne u aut zato što je u njega „ušao“ „duh“ Majkla Džeksona, a kako je izgledalo ovo vrlo atraktivno traženje tajm-auta od strane legendarnog Kevina Garneta, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstRodžer Staubah – Dodavanje uz „molitvu“
Sledeći tekst„Ako platiš ideš na Svetsko prvenstvo“