Kada je Veselin Vuković opleo po srpskim rukometašima – „Pizd***** jedne!“

Kada je Veselin Vuković opleo po srpskim rukometašima -

U okviru drugog kola grupe B rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, rukometaši Hrvatske ubedljivo su savladali Srbiju sa 31:23 i na taj način im se „osvetili“ za poraz koji su doživeli oko 7 meseci ranije u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu. Željni revanša za bolan poraz doživljen u „Beogradskoj Areni“ od prvog zvuka sirene hrvatski rukometaši ušli su sjajno u meč i nisu dozvolili Srbiji ni jednog trenutka da se nada povoljnom ishodu. Ipak, i pored bolje igre „Kockastih“, srpski rukometaši su do polovine drugog poluvremena koliko toliko bili u igri, a onda su Hrvati serijom od 3:0 došli do plus 5. Ti momenti kao da su potpuno uništi elan srpskim rukometašima, koji su potom zaigrali vrlo loše, pa su izabranici tadašnjeg selektora Slavka Goluže vrlo brzo došli i do ubedljivih 29:21.
Iako je u tim trenucima bilo manje od 5 minuta do kraja duela i on je bio potpuno rezultatski rešen, to nije sprečilo selektora Srbije Veselina Vukovića da zatraži tajm-aut u kojem se osvrnuo na ponašanje njegovih igrača u poslednjih pet minuta. Legendarni pivotmen, a tada već višegodišnji selektor Srbije, prvo je poručio svojim izabranicima da su se u poslednjih pet minuta vratili dve godine unazad, a zatim vrlo besno i glasno uzviknuo: „Pizd***** jedne!“

Bio je besan Veselin Vuković na svoje izabranike zbog lošeg odnosa prema igri u duelu protiv Hrvatske. Photo/Javier Soriano/GettyImages

Potom je Veselin Vuković pokušao da objasni igračima da nije isto da li će izgubiti 5 ili 8 golova razlike, a onda se okrenuo prema Momiru Rniću i Bojanu Beljanskom i veoma ljutito ih pitao zašto se brže ne vraćaju u odbranu. Pokušao je Vuković onda, kada se malo smirio, mnogo tišim tonom da objasni svojim igračima da je svaki gol bitan, da moraju da igraju utakmicu do kraja i da ne sme da ih mrzi da se vraćaju u odbranu. Ipak, ni žestoko vođen tajm-aut i pokušaj da se „razdrmaju“ igrači nije mnogo pomogao Srbiji, pa srpski rukometaši do kraja susreta nisu uspeli da ublaže prednost protivnika. Zanimljivo je i da su mnogi srpski navijači posle meča podržali potez selektora Vukovića i način na koji se obratio rukometašima, smatrajući da je bio potpuno ispravan i da su rukometaši Srbije svojim (ne)zalaganjem potpuno zaslužili i malo vulgarniji i oštriji rečnik selektora Vukovića.
Kako je izgledao vrlo oštar tajm-aut koji je vodio Veselin Vuković u finišu meča između Srbije i Hrvatske na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstJeziva povreda Pola Džordža
Sledeći tekstJusuf Mulumbu – Šta je tebi čoveče?