Kobija Brajanta nije moguće zaplašiti

Kobija Brajanta nije moguće zaplašiti
Kobija Brajanta nije moguće zaplašiti
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U večeri 7. marta 2010. godine, košarkaši Orlando Medžika su uspeli u meču regularne sezone da na svom terenu savladaju Los Anđeles Lejkerse sa 96:94, u “reprizi” NBA finala iz prethodne sezone. Ipak, i pored poraza “Jezeraša”, taj meč je u potpunosti obeležio Kobi Brajant, jednim delom zbog postignuta 34 poena, ali mnogo više zbog jedne reakcije, koja možda najbolje pokazuje koliko je on tokom karijere bio neustrašiv.
Na nešto manje od 8 minuta i 30 sekundi do kraja treće četvrtine Orlando je bio u napadu i imao čeoni aut, koji se spremao da izvede Met Barns. Ubacivanje lopte iz auta je “branio” Kobi Brajant, pa je Barns pomislio da je to prava prilika da, posle nekih sukoba koje je ranije imao sa “zaštitnim znakom Lejkersa”, pokuša da “iscima” u tom trenutku najveću zvezdu lige. Zamahnuo je i napravio potez kao da će poslati loptu pravo u lice Brajanta, da bi se potom zaustavio sa loptom u rukama na samo nekoliko centimetara od glave “Crne mambe”. Iako bi mnogi tada odreagovali na ovaj ili onaj način, Kobi nije ni trepnuo. Nije mu se pomerio niti jedan mišić, već je potpuno mirno, kao da je zaleđen, propratio pokušaj provokacije Meta Barnsa.

Kobija Brajanta nije moguće zaplašiti fb
Met Barns bezuspešno je pokušao da zaplaši Kobija Brajanta.

Pošto se na drugoj strani dogodio faul, igra je zaustavljena i pre nego što je Barns ubacio loptu u igru, a sudija meča Toni Braders iskoristio je tu priliku da upozori Barnsa zbog nesportskog ponašanja. Kobi se u tim trenucima “konačno” pomerio, a osmehom na licu, pokazao je tadašnjem igraču Orlanda koliko je bio uspešan u nameri da ga zaplaši. “Nisam shvatio koliko je lopta bila blizu njegovog lica, ali je skroz ludo što se on uopšte nije ni pomerio.” – rekao je Barns o sada već čuvenoj situaciji. Sa druge strane Brajant je samo kratko prokomentarisao pokušaj Barnsa da ga uplaši: “Bilo je zabavno.” – sve je što je Kobi rekao o toj situaciji.
Zanimljivo je da je Barns na kraju te sezone kao slobodan agent prešao u Lejkerse, a Kobi je tada poslao poruku budućem saigraču sa kojim se sukobljavao tokom prethodne sezone: “Svako ko je dovoljno lud da se kači sa mnom je i dovoljno lud da igra sa mnom.” – pisalo je u toj poruci. Kako je izgledala situacija koja mnogima služi kao dokaz da tokom karijere na parketu se Kobi Brajant ničega nije bojao, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekst„Medžik“ Džonson – Spektakularna asistencija bez gledanja
Sledeći tekstRonaldo Nazario de Lima – Gol nad golovima