Ma jel moguće da je ovo pogodio?!

„Grobari“ su bili u potpunom šoku, nisu mogli da veruju da je njihov voljeni tim primio takav koš. Sa druge strane i navijači Olimpije su bili u šoku, ali onom pozitivnom, jer koš kakav je košarkaš „Zmajčeka“ Blaž Mahkovic postigao 19. oktobra 2014. godine u duelu sa Partizanom evropska košarka ne pamti…
U 4. kolu ABA lige 2014. godine košarkaši Olimpije su ljubljanskoj hali “Stožice” ubedljivo pobedili Partizan sa 87:58. Osim po ubedljivoj pobedi Olimpije koja je iznenadila mnoge ljubitelje košarke u regionu, Na oko četiri minuta pre kraja susreta, u trenucima kada je pobednik već bio odlučen, u napadu domaćih Gregor Horvat šutirao je trojku, ali je to učinio vrlo loše, pa je lopta samo okrznula mrežicu ispod koša. Napad Olimpije je isticao, a lopta je gotovo napustila granice terena, kada je Blaž Mahkovic iza koša gostiju skočio u pokušaju da je spreči da završi u autu. Uspeo je da loptu u skoku uhvati i da je potom leđima okrenut terenu baci preko glave u visokom luku ka obruču gostiju. Lopta tada preleće tablu i semafor koji se nalazi na tabli i na neverovatan način sa zvukom sirene za istek napada Olimpije prolazi kroz obruč gostiju. Navijači na tribinama “Stožica” poskakali su na noge i ovacijama nagradili Mahkovica za postignuti koš iz “nemoguće” pozicije.taj meč je izazvao veliku pažnju sportskih medija širom Evrope zbog detalja iz poslednje četvrtine i jednog od najneverovatnijih koševa svih vremena.
Na oko četiri minuta pre kraja susreta, u trenucima kada je pobednik već bio odlučen, u napadu domaćih Gregor Horvat šutirao je trojku, ali je to učinio vrlo loše, pa je lopta samo okrznula mrežicu ispod koša. Napad Olimpije je isticao, a lopta je gotovo napustila granice terena, kada je Blaž Mahkovic iza koša gostiju skočio u pokušaju da je spreči da završi u autu. Uspeo je da loptu u skoku uhvati i da je potom leđima okrenut terenu baci preko glave u visokom luku ka obruču gostiju. Lopta tada preleće tablu i semafor koji se nalazi na tabli i na neverovatan način sa zvukom sirene za istek napada Olimpije prolazi kroz obruč gostiju. Navijači na tribinama “Stožica” poskakali su na noge i ovacijama nagradili Mahkovica za postignuti koš iz “nemoguće” pozicije.
„Znao sam da je kraj napada, da ima još sekund ili dve, bacio sam se po loptu i nadao da ću pogoditi koš. Takođe, mogli smo skokom da dobijemo novi napad od 14 sekundi, ali se na kraju desilo da sam ipak pogodio. Ništa posebno mi nije prošlo kroz glavu, samo sam se smejao dok sam trčao u odbranu.” – rekao je Mahkovic o svom košu novinarima po završetku duela Olimpije i Partizana.
U košarci smo viđali dosta “nestvarnih” poteza, Kecman je pogodio koš preko gotovo celog terena, i to za samo 6 desetinki, za titulu Partizana u ABA ligi, Majkl Džordan je “prkosi gravitaciji”, Vins Karter je preskočio čoveka od 218 centimetara pre nego što je zakucao, a mnogi ljubitelji košarke pisali su da je Mahkovic svojim pogtkom stao rame uz rame sa tim neverovatnim potezima koji su čuveni širom planete. Da li je to tačno prosudite sami i to pošto se na snimku koji je pred vama podsetite jednog od “najluđih” pogodaka u istoriji košarke.

Prethodni tekstOdgovor Čalhanoglua na gađanje svinjetinom
Sledeći tekstGolman pio vodu, pa “popio” i gol