Mario Baloteli – Razmena dresova na poluvremenu kojom je navukao gnev navijača

Mario Baloteli – Razmena dresova na poluvremenu kojom je navukao gnev navijača

Liverpul je 22. oktobra 2014. godine na „Enfildu“ izgubio od Real Madrida sa 3:0, u utakmici trećeg kola Grupe B u Ligi šampiona. Kraljevski klub je posao završio već u prvom poluvremenu, golovima Ronalda i Benzeme koji je mrežu tresao dva puta. Ipak, ono što je podiglo prašinu i polemiku među Englezima koji prate svaki detalj na terenu, dogodilo se na poluvremenu utakmice, a glavni akter bio je, a ko bi drugi, nego Mario Baloteli.
Naime, kada je glavni sudija meča Ricoli odsvirao kraj prvog poluvremena, dok su se svi igrači kretali ka tunelu, Pepe je zagrlio Balotelija, kratko su ćaskali, a onda su na ulasku u tunel zamenili dresove, što je naljutilo mnoge navijače “Redsa”, Naime, kada je glavni sudija meča Ricoli odsvirao kraj prvog poluvremena, dok su se svi igrači kretali ka tunelu, Pepe je zagrlio Balotelija, kratko su ćaskali, a onda su na ulasku u tunel zamenili dresove, što je naljutilo mnoge navijače “Redsa”, ali i tadašnjeg trenera engleskog tima. "To ne podržavam. Ako želiš da menjaš dres, zameni ga na kraju utakmice. O tome ću s njim danas razgovarati." - rekao je Rodžers, što su odmah preneli britanski mediji.ali i tadašnjeg trenera engleskog tima. „To ne podržavam. Ako želiš da menjaš dres, zameni ga na kraju utakmice. O tome ću s njim danas razgovarati.“ – rekao je Rodžers, što su odmah preneli britanski mediji.
Sezonu ranije, u Liverpulu se dogodila slična stvar, kada je Mamadu Sako u poluvremenu zamenio dres sa Samjuelom Etoom iz Čelsija. „Isti incident smo imali i prošle sezone, a to smo rešili unutar kluba. Takve stvari ne bi trebalo da se događaju u Liverpulu.“ – rekao je tada Rodžers.
Ono što je dodatno podgrejalo situaciju bio je sastav Liverpula koji je istrčao na teren početkom drugog poluvremena. U njemu Balotelija nije bilo, pa su krenule priče o sukobu u svlačionici. Trener „Crvenih“ izjavio je da je u poluvremenu umesto Balotelija uveo Adama Lalanu zbog taktike, a ne zbog incidenta. Italijanski fudbaler je u prvom delu utakmice samo dva puta šutnuo na gol i oba puta je bio izblokiran. „U pitanju je taktika. Mislio sam da moramo da popravimo kretanje kako bismo izvršili pritisak na njihove centarhalfove i mislio sam da to uradi Rahim Sterling. Lalana je ušao u igru i bio je neumoran. To je minimum u Liverpulu – morate da pritiskate protivnika, morate da radite. Mladi Adam je ušao i to je radio veoma dobro.“ – rekao je tada Rodžers.
Trener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je da je menjanje dresova u poluvremenu novina, ali da to nije problem. „Mislim da je u fudbalu normalno zameniti dresove na kraju utakmice. Ovo je nešto novo. Ponekad se desi da igrači u poluvremenu zamene dresove sa protivnicima. Ne vidim zbog čega bi to bio problem.“ – rekao je posle ove utakmice Anćeloti.
U svakom slučaju temperamentni Englezi tih dana su govorili samo o nesvakidašnjem menjanju dresova između Balotelija i Pepea na kraju utakmice, a navijači su kritikovali takav potez naročito pri takvom rezultatu, kada tim gubi sa velikom razlikom. Podsetite se kako je izgledala razmena dresova, pa možete ostaviti i vaš komentar… neprimerena ili sasvim normalna reakcija:

Prethodni tekstKad su igrači Banvita tukli navijača Budućnosti
Sledeći tekstHitac kuglom američke atletičarke u fotografa