Mihail Južni – Reket po čelu zbog lošeg udarca

Mihail Južni - Reket po čelu zbog lošeg udarca

Mnogi će reći da tenis nije sport za one sa slabim živcima, a ono što je Rus Mihail Južnji uradio aprila 2008. godine na Mastersu u Majamiju, nije bilo ni za one sa slabim stomakom.
Gubio je Južni od Almagra 5:4 u trećem setu meča trećeg kola Masters turnira u najpoznatijem gradu Floride, da bi onda na servis Španca došao do brejk lopte i prilike da izjednači rezultat. Posle maratonskog poena, Južnji je iz bekhenda poslao loptu u mrežu, a onda besno počeo iz sve snage da se udara reketom po glavi! "Zveknuo" je "Miša" sebe tri puta ivicom reketa u glavu i tom priliko rasekao sebi čelo, pa je morala da mu se ukaže i lekarska pomoć.Gubio je Južni od Almagra 5:4 u trećem setu meča trećeg kola Masters turnira u najpoznatijem gradu Floride, da bi onda na servis Španca došao do brejk lopte i prilike da izjednači rezultat. Posle maratonskog poena, Južnji je iz bekhenda poslao loptu u mrežu, a onda besno počeo iz sve snage da se udara reketom po glavi! „Zveknuo“ je „Miša“ sebe tri puta ivicom reketa u glavu i tom priliko rasekao sebi čelo, pa je morala da mu se ukaže i lekarska pomoć. Potočić krvi krenuo je niz njegovo lice, a kad su ga lekari „zakrpili“, Južni se vratio na teren, osvojio sedam vezanih poena, a potom i dobio meč i plasirao se u sledeće kolo!
Zanimljivo da je to bilo prvi put da Južni uradi tako nešto na meču, ali ne i poslednji. I kasnije tokom karijere, „Miša“ je u više navrata „kažnjavao“ sebe zbog loših udaraca, tako što se udarao ivicom reketa po glavi.
Kao što rekosmo na početku teksta, snimak nije za one sa slabim stomakom, ali verujemo da će ipak mnogi hteti da se podsete rezultatski korisnog „ludila“ Mihaila Južnog na Mastersu u Majamiju 2008. godine i samopovređivanja zbog jednog loše odigranog udarca.

Prethodni tekstĐanluiđi Lentini – Od svetskog rekorda do zaborava za kratko vreme
Sledeći tekstMario Baloteli – Glupost na prijateljkom meču