Mirza Teletović – Trojka sa „parkinga“

Mirza Teletović - Trojka sa
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U fantastičnoj utakmici na Eurobasketu u Sloveniji 2013. godine Bosna i Hercegovina pobedila je Litvaniju sa “samo” 78:72, pošto im je za prolaz dalje bila potrebna pobeda od 10 poena razlike. Sa tog meča, osim fantastične košarke, još dugo će se pamtiti i prepričavati “dalekometna paljba” Mirze Teletovića u poslednjoj četvrtini, a posebno jedna trojka, postignuta sa “parkinga”.
Bosanci su tokom celog meča protiv favorizovanih Litvanaca, koji su na tom prvenstvu stigli do finala, jurili pomenutih “10 ili više razlike” kako bi prošli u drugi krug, a “zelene” poslali kući. Dugo su se mučili, ali su onda u četvrtoj četvrtini krenuli u “veliki juriš”, tokom kog su stigli i do +16. Glavnu ulogu u tim trenucima u dvorani u Jesenicima imao je Mirza Teletović, koji je “sipao” iz svih pozicija. Prvo je pogodio trojku “iz svlačionice”, kojom je Bosna došla nadomak željenih 10 poena prednosti, da bi samo minut kasnije posle poentiranja Litvanaca pogodio i jednu “normalnu” trojku, ali to je sve samo bilo zagrevanje za ono što je predstojilo.

Napravio je Mirza ubrzo četvrtu ličnu grešku, ali i pored toga nije želeo da izađe iz igre, već je ostao na parketu i sa svojim saigračima krenuo u „poslednji nalet“. Litvanci su se u tim trenucima „pogubili“, verovatno neverujući šta se desava na parketu i plašeći se da ne dožive eliminaciju već u prvom krugu Eurobasketa, delovali su totalno zbunjeno. Bosanci su to na najbolji način iskoristili i stigli do željene prednosti, Bosanci su to na najbolji način iskoristili i stigli do željene prednosti, a onda ja na nešto više od 5 minta pre kraja Teletović postigao koš koji se i danas prepričava. Primio je loptu od Gordića na nekih 12 metara od koša Litvanaca, napad Bosanaca je polako isticao, a ispred njega se našao Darjuš Lavrinovič. Mirza je potom napravio prednju promenu kroz noge, možda prišao metar bliže košu i onda odatle, sa „parkinga“ „pocepao mrežicu“ i pogodio neverovatnu trojku. Među navijačima Bosne i Hercegovine zavladala je euforija, na semaforu je stajalo nestvarnih +14 za Bosance, a poznati košarkaški komentator Edin Avdić je „poludeo“.a onda ja na nešto više od 5 minta pre kraja Teletović postigao koš koji se i danas prepričava. Primio je loptu od Gordića na nekih 12 metara od koša Litvanaca, napad Bosanaca je polako isticao, a ispred njega se našao Darjuš Lavrinovič. Mirza je potom napravio prednju promenu kroz noge, možda prišao metar bliže košu i onda odatle, sa „parkinga“, „pocepao mrežicu“ i pogodio neverovatnu trojku. Među navijačima Bosne i Hercegovine zavladala je euforija, na semaforu je stajalo nestvarnih +14 za Bosance, a poznati košarkaški komentator Edin Avdić je „poludeo“. Treba istaći neverovatne Edinove komentare posle svake Teletovićeve trojke, koji su učinili da Mirzini pogotci deluju još spektakularnije.
U finišu su se Litvanci pribrali, uspeli su da izgube sa samo 6 razlike i prođu dalje, a košarkaši Bosne i Hercegovine su i pored veličanstvene pobede nad favorizovanim protivnikom i sjajne partije Mirze Teletovića, koji je postigao 31 poen, završili takmičenje. Podsetite se uz “ludi” komentar Edina Avdića, fenomenalne trojke Teletovića, koja je bila potez dana na Eurobasketu u Sloveniji i jedan od poteza celog šampionata i koja je potpuno “zakuvala” meč između Litvanije i Bosne i Hercegovine.

Prethodni tekstNoć kad je Barselona „drhtala“ na „Marakani“
Sledeći tekst„Cirkus“ Džefa Taranga na Vimbldonu