„Moje ime je Željko Obradović!“

„Moje ime je Željko Obradović!“
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

3. jula 2013. godine „žuto-plavi“ deo Istanbula bio je na nogama. Tog dana trener košarkaškog kluba Fenerbahče postao je Željko Obradović, koji je sa klubom iz Istanbula potpisao dvogodišnji ugovor. Navijači Fenera bili su presrećni zbog dolaska u njihov klub po mnogima najboljeg evropskog trenera svih vremena, a ništa manja euforija nije bila ni kod čelnika kluba, ali i „sedme sile“, pošto su novinari okupirali salu Fenerbahčea u želji da zabeleže prvo izlaganje Željka Obradovića, nakon što je postao trener Fenerbahčea.
Željko je konferenciju otvorio zahvalivši se na lepom dočeku, ali istakavši i velika očekivanja: „Mogu da obećam da će ovaj teren od sada biti moj dom. Nisam došao u Fenerbahče da budem drugi ni u jednom takmičenju. Vaši aplauzi mi se sviđaju, “Uglavnom pratim samo fudbal, ali pošto ste vi veliko košarkaško ime, izveštavaću danas i sa košarke. U Turskoj vas vide kao košarkaškog Murinja, da li ste upoznati da vas zovu košarkaški Murinjo?!“ - glasilo je pitanje novinara. Željko mu je odmah odgovorio na pitanje: „Moje ime je Željko Obradović i veoma sam srećan sa njim!“ - odgovorio je Obradović i izmamio osmehe, ali i gromoglasan aplauz kod svih prisutnih u sali. ali se nadam da ću ih čuti i nakon poslednje utakmice u sezoni.” Nakon reklo bi se još nekoliko uobičajenih rečenica, u kojima je Obradović najavio napad na trofeje, ali i veliki rad, došao je red i za pitanja novinara, na kojima se posebno istakao jedan pripadnik “sedme sile”.
“Uglavnom pratim samo fudbal, ali pošto ste vi veliko košarkaško ime, izveštavaću danas i sa košarke. U Turskoj vas vide kao košarkaškog Murinja, da li ste upoznati da vas zovu košarkaški Murinjo?!“ – glasilo je pitanje novinara. Željko mu je odmah odgovorio na pitanje: „Moje ime je Željko Obradović i veoma sam srećan sa njim!“ – odgovorio je Obradović i izmamio osmehe, ali i gromoglasan aplauz kod svih prisutnih u sali.
Iako je fudbal u turskoj popularniji od košarke, Željko Obradović je svojim odličnim rezultatima sa Fenerbahčeom, koji je nekoliko godina kasnije doveo i do evropske titule (prve u istoriji za tursku košarku), posao u zemlji na Bosforu sportska legenda i svakako jedna od najpoznatijih sportskih ličnosti. Kako je izgledala najava svih uspeha Fenerbahčea koji su usledili, ali i simpatičan odgovor Obradovića na poređenje njega sa Murinjom, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstSpektakularno zakucavanje Dvejna Vejda posle rolinga preko Kendrika Perkinsa
Sledeći tekstSuze na „San Siru“: Oproštaj Inzagija, Neste, Sedorfa i Gatuza