Montojino spektakularno preticanje Šumahera

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Trka za Veliku nagradu Brazila iz 2001. godine vožena na čuvenoj stazi „Interlagos“ bila je za nezaborav, a trenutak sa te trke koji se i danas najviše pamti i prepričava jeste spektakularno preticanje od strane tada novajlije u Formuli 1 Huana Pabla Montoje protiv jednog od najboljih vozača svih vremena Mihaela Šumahera.
Na samom startu trke u Brazilu odustao je Mika Hakinen i zbog toga je na stazu izašlo bezbedonosno vozilo. Trka je nastavljena u trećem krugu, Šumaher koji je odlično startovao bio je u vođstvu, a odličan start je imao i Huan Pablo Montoja koji je sa četvrtog došao na drugo mesto. Odmah po odlasku bezbedonosnog vozila sa staze, Huan Pablo Montoja, kome je to bila tek treća trka u Formuli 1, uspeo je veoma hrabrim manevrom da pretekne Šumahera na izlasku iz startno ciljnog pravca i tako dođe do vođstva u trci, ali i šokira ljubitelje Formule 1 i obezbedi im neočekivano uzbuđenje.

Huan Pablo Montoja - Spektakularno preticanje Šumahera
Trenutak kada je Huan Pablo Montoja na spektakularan način pretekao Mihaela Šumahera.

„Novi dečak iz Kolumbije,“ kako su mediji tih dana najavljivali Montoju, zbog svoje drskosti i često “ludačke” hrabrosti vrlo brzo je postao ljubimac navijača širom sveta, a može se slobodno reći da ga je preticanje protiv u tom trenutku dominantnog Šumahera (Mihaelova dominacija sa početka 21-og veka je verovatno najveća ikada viđena u Formuli 1) izbacilo u orbitu. Huan Pablo Montoja nažalost nije uspeo da završi tu trku na stazi „Interlagos“, jer ga je dok ga je Montoja obilazio za čitav krug udario Jos Verštapen i na taj način ga izbacio iz trke. Na kraju je slavio Kultard ispred Šumahera, ali to je ostalo u senci hrabre vožnje i spektakularnog preticanja protiv velikog Šumija novajlije iz Kolumbije Huana Pabla Montoje.
Podsetite se i uživajte u spektakularnom preticanju Huana Pabla Montoje sa trke iz 2001. godine za Veliku nagradu Brazila.

Prethodni tekstMaestralan Hakinenov obilazak Šumahera
Sledeći tekstFanđova vožnja karijere