Najduži penal u istoriji fudbala

Najduži penal u istoriji fudbala
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Verovatno najduži penal u istoriji fudbala izveden je na utakmici između tadašnje Srbije i Crne Gore i Tunisa na Olimpijskim igrama 2004. godine održanim u Atini.
U trećem kolu grupe C, ove dve reprezentacije odigrale su utakmicu koja nije imala rezultatski značaj, jer ni jedna ekipa nije imala šanse da prođe u narednu fazu. Verovatno se iz tog razloga danas niko ne bi ni sećao ovog meča da glavni sudija sa Tahitija, Čarls Ariotima i njegov drugi pomoćnik sa Kukovih Ostrva, Majkl Metua Tapuni Muari, nisu “uzeli stvar u svoje ruke”.
Pri rezultatu 1:1 Ariotima je dosudio jedanaesterac za Tunis. Loptu je na 11 metara namestio Mohamed Žedidi misleći da je to samo jedan običan penal i ne sluteći da tog trenutka ulazi u istoriju. Pri rezultatu 1:1 Ariotima je dosudio jedanaesterac za Tunis. Loptu je na 11 metara namestio Mohamed Žedidi misleći da je to samo jedan običan penal i ne sluteći da tog trenutka ulazi u istoriju. Tunižanin je lagano savladao golmana Milojevića, ali je sudija pokazao da će penal morati da se ponovi. A onda i drugi, pa treći, pa četvrti… Tek šesti penal sudiji “perfekcionisti” bio je regularan. Prvi penal izveden je u 79. minutu, a šesti u 83. minutu.Tunižanin je lagano savladao golmana Milojevića, ali je sudija pokazao da će penal morati da se ponovi. A onda i drugi, pa treći, pa četvrti… Tek šesti penal sudiji “perfekcionisti” bio je regularan. Prvi penal izveden je u 79. minutu, a šesti u 83. minutu. U dva navrata naloženo je ponovno izvođenje penala zbog golmanovog preranog izlaska sa gol linije, iako je Žedidi postizao golove, neki su poništeni zbog preranog ulaska igrača u šesnaesterac, a ima i posebno zanimljivih detalja kada nikome živom nije bilo jasno šta nije bilo regularno. Recimo, u trećoj situaciji, kada je pomoćni sudija sa Kukovih Ostrva podigao zastavicu i signalizirao nekakav prekršaj, pa povio glavu i krenuo da trči u ugao terena, ali ga je glavni preduhitrio i uvažio signal, pa je moralo sve ponovo.
Videli smo u tih šest penala mnogo toga, „Panenku“ u prvom pokušaju, jedan žuti karton Tunižanima, zatim dve odbrane golmana SCG Nikole Milojevića, i na kraju priznat gol reprezentaciji Tunisa. Na kraju, meč je završen porazom Srbije i Crne Gore od 3:2.
Podsetite se ovog čuvenog, komičnog i verovatno najduže izvođenog jedanaesterca u istoriji fudbala.

Prethodni tekstDrobnjakova trojka „iz auta“ i „gepekovanje“ Jovčića
Sledeći tekstLuis Hamilton – Pit-stop na pogrešnom mestu