„Najluđi“ „buzzer beater“ u istoriji NBA lige

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

23. februara 2009. godine je bio reklo bi se sasvim običan NBA dan u kome je bilo šest mečeva koji bi vrlo brzo bili zaboravljeni da nije bilo neverovatnog koša Devina Herisa, koji se smatra najluđim „buzzer beater“-om u istoriji NBA lige.
Kada je Andre Igodala pogodio jedno slobodno bacanje na manje od dve sekunde do kraja duela u Nju Džersiju između Netsa i Seventisiksersa i tako tog hladnog februarskog dana 2009. godine doneo minimalno vođstvo Filadelfiji, delovalo je da je šesti uzastopni poraz Netsa neizbežan. Ipak, igrači „Mrežica“ nisu imali nameru da se predaju, Bobi Simons je pohitao da izvede loptu, Kada je Andre Igodala pogodio jedno slobodno bacanje na manje od dve sekunde do kraja duela u Nju Džersiju između Netsa i Seventisiksersa i tako tog hladnog februarskog dana 2009. godine doneo minimalno vođstvo Filadelfiji, delovalo je da je šesti uzastopni poraz Netsa neizbežan. Ipak, igrači „Mrežica“ nisu imali nameru da se predaju, Bobi Simons je pohitao da izvede loptu, koju je posle kretanja po čeonoj liniji dodao do Devina Herisa, koji se na polovini terena nalazio u gotovo bezizlaznoj situaciji. Ispred njega se nalazio Andre Igodala, koji je čak uspeo na trenutak i da mu izbije loptu, ali je Heris ponovo hvata u vazduhu i potom “iz očaja” izbacuje loptu sa polovine terena ka košu gostiju. Posle neverovatnog leta lopta prolazi kroz obruč, ali nije odmah usledilo radovanje domaćih igrača, jer je postojala velika dilema da li je Heris uputio šut pre isteka vremena.pa je posle kretanja po čeonoj liniji dodao do Devina Herisa, koji se na polovini terena nalazio u gotovo bezizlaznoj situaciji. Ispred njega se nalazio Andre Igodala, koji je čak uspeo na trenutak i da mu izbije loptu, ali je Heris ponovo hvata u vazduhu i potom “iz očaja” izbacuje loptu sa polovine terena ka košu gostiju. Posle neverovatnog leta lopta prolazi kroz obruč, ali nije odmah usledilo radovanje domaćih igrača, jer je postojala velika dilema da li je Heris uputio šut pre isteka vremena.
Oko zapisničkog stola okupili su se igrači oba tima, a sudije su skoro tri minuta pregledale snimak spornog koša, pre nego što su priznale pogodak Herisa, jer je na semaforu pre njegovog šuta ostalo 0,001 sekundi?! Bio je to i bukvalno pogodak u zadnji čas, koji je doneo pobedu Netsima, ali i koji je odmah uvršten među najluđim koševima za pobedu u istoriji NBA lige.
“U ovakvim situacijama pokušavate da izvučete faul, ali vam ga nikada neće svirati. Zato sam pretpostavio da je bolje da probam da šutnem i bar dam šansu ekipi za pobedu. Ugao je bio nemoguć, protivnički igrač je bio iznad mene, a ja sam uputio divlji šut, koji ne znam kako je ušao u koš.” – rekao je posle meča o svom neverovatnom pogotku Devin Heris.
Kako je izgledao fenomenalan koš za pobedu Devina Herisa, koji je po mnogima jedan od najneverovatnijih “buzzer beater”-a u istoriji košarke podsetite se na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstPenali na američki način
Sledeći tekstMonika Seleš – Ubod, depresija, patnja, pa spektakularan povratak