Najneverovatniji autogol svih vremena!

Autogolovi obično podrazumevaju neku grešku golmana ili nesporazum sa odbrambenim igračem i to često ume da bude komična situacija, ali događaj o kome danas pišemo zaista je nesvakidašnji i može se svrstati u rubriku „verovali ili ne“.
2012. godine u Izraelu, prijateljsku utakmicu odigrale su ekipe Makabija iz Haife i Dinama iz Kijeva. Tog martovskog dana vreme je bilo veoma hladno, a vetar je duvao ogromnom brzinom. Iz ovog razloga sudija je u dogovoru sa ekipama meč skratio na 60, umesto regularnih 90 minuta. Ipak, ovo nije smetalo Ukrajincima da „do vrha“ napune mrežu Makabija, pa je njihov golman Asaf Mendes pet puta morao da vadi loptu iz mreže. I ako su se Dinamovi igrači kod četiri gola odlično reagovali i fudbalskom nadmoći „punili“ mrežu protivnika za jedan od golova nisu oni bili krivi. Upravo taj gol postao je senzacija na internetu i sve medijske kuće prenele su ga kao nešto što se zaista retko viđa.

Naime, golman Makabija Asaf Mendes rutinski se spremao da ispuca loptu iz svog šesnaesterca, ali nakon što je to uradio dogodilo se iznenađenje. Lopta koja je u normalnim uslovima trebalo da padne duboko u polje protivnika zbog neverovatnih vremenskih uslova vratila se kao bumerang. Vetar ju je vratio u gol Makabija, Asaf je katastrofalno reagovao, pa je ona prošla pored njega i završila u mreži za jedan od najčudnijih golova ikada viđenih.
Asaf Mendes postigao je neverovatan autogol.

Naime, golman Makabija Asaf Mendes rutinski se spremao da ispuca loptu iz svog šesnaesterca, ali nakon što je to uradio dogodilo se iznenađenje. Lopta koja je u normalnim uslovima trebalo da padne duboko u polje protivnika zbog neverovatnih vremenskih uslova vratila se kao bumerang. Vetar ju je vratio u gol Makabija, Asaf je katastrofalno reagovao, pa je ona prošla pored njega i završila u mreži za jedan od najčudnijih golova ikada viđenih. I dok su igrači Dinamo Kijeva slavili ovaj poklon iznenađenja, Izraelci su se hvatali za glavu i nisu mogli da veruju da se i vreme okrenulo protiv njih.
Podsetite se kako je vetar bio „asistent“ za jedan od najčudnijih golova, odnosno autogolova u istoriji fudbala:

loading…
Prethodni tekstKada je Duje Draganja umalo otišao za Katar – Kolika je cena patriotizma?!
Sledeći tekst„Ne kači se“ sa Kobijem