Nasrtaj Delio Rosija na Adema Ljajića

Neverovatna scena viđena je na meču 36. kola italijanske „Serije A“ između Fiorentine i Novare u maju 2012. godine. Vinovnici su bili Adem Ljajić i Delio Rosi, tadašnji trener Fiorentine, koji je nakon ironičnog aplauza Ljajića nasrnuo na tadašnjeg reprezentativca Srbije i pokušao da se fizički obračuna sa njim.
Pri vođstvu Novare od 2:0, trener Fiorentine Delio Rosi izvršio je već u 33. minutu izmenu nezadovoljan igrom Adema Ljajića. Srpski reprezentativac je napustio teren, ali je prilikom dolaska na klupu verbalno i ironičnim aplauzom isprovocirao svog trenera na šta je ovaj odgovorio fizičkim nasrtajem. Delio Rosi je najpre uhvatio Ljajića za okovratnik dresa, a potom je počeo da ga pesnicama udara u naletu besa! Pri vođstvu Novare od 2:0, trener Fiorentine Delio Rosi izvršio je već u 33. minutu izmenu nezadovoljan igrom Adema Ljajića. Srpski reprezentativac je napustio teren, ali je prilikom dolaska na klupu verbalno i ironičnim aplauzom isprovocirao svog trenera na šta je ovaj odgovorio fizičkim nasrtajem. Delio Rosi je najpre uhvatio Ljajića za okovratnik dresa, a potom je počeo da ga pesnicama udara u naletu besa! Ostali prisutni na klupi Fiorentine pokušali su da razdvoje Rosija i Ljajića kako bi se sprečio incidnet većih razmera. Ipak, i ovo što je viđeno bila je velika sramota za obojicu vinovnika, koji su svojim postupcima ukaljali ime Fiorentine i bacili ljagu na tim iz Firence. Ostali prisutni na klupi Fiorentine pokušali su da razdvoje Rosija i Ljajića kako bi se sprečio incidnet većih razmera. Ipak, i ovo što je viđeno bila je velika sramota za obojicu vinovnika, koji su svojim postupcima ukaljali ime Fiorentine i bacili ljagu na tim iz Firence.
Ljajić je posle utakmice do detalja pojasnio incident iz 33. minuta meča sa Novarom: „Kada me je izveo iz igre, ironično sam mu aplaudirao i na italijanskom sam mu rekao: “Sjajan si, baš si dobar”. Znam da sam pogrešio, ali ni u snu nisam mogao da zamislim da će on tako reagovati. Onda je on rekao: “Govno malo, sada ću da te ubijem.” Nasrnuo je na mene i počeo da me udara. Tada sam mu odgovorio na srpskom i naravno da mu nisam uputio komplimente. Jedan od njegovih pomoćnika me je tada uhvatio za ruku i rekao mi da stojim mirno dok me Rosi udara?! Dakle, jedan je hteo da me drži, a drugi da me tuče. Na svu sreću nije uspeo da me ozbiljnije povredi. Ponosan sam što mu nisam uzvratio i udario ga. Ponosan sam što sam pokazao kako su me roditelji vaspitali. Odrastao sam u gradu blizu Kosova i Metohije gde su svakodnevno letele bombe i daleko od toga da se plašim da uzvratim nekome. Ali, ovo je bilo pitanje vaspitanja i poštovanja.“
Sa druge strane Delio Rosi imao je malo drugačije viđenje incidenta: „Prvo mi je aplaudirao i rekao „Bravo, majstore, stvarno si fenomen“. Opomenuo sam ga da ne sme tako da se ponaša, a on me je uvredio na srpskom. Opsovao mi je majku! Trenirao sam dosta igrača iz Srbije i razumem odlično šta mi je rekao.“ – verzija je koju je ispričao Delio Rosi.
Iz uprave Fiorentine stigla je odmah informacija da je Rosiju uručen momentalni otkaz, ali sankcije su stigle i srpskog internacionalca. Rosi je kažnjen sa tri meseca suspenzije zbog fizičkog napada na Ljajića dok reprezentativac Srbije nije igrao za Fiorentinu do kraja sezone. Odluku o suspenziji trenera Fiorentine donela je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije, dok je Ljajića kaznio klub. Adem je bio i novčano kažnjen.
Pogledajte i podsetite se sramotnog incidenta koji je obišao svet i koji je velika sramota za Adema Ljajića i Delio Rosija.

Prethodni tekstJusejn Bolt – Dominacija u Pekingu koja je zadivila svet
Sledeći tekstKontroverzna rampa Stojka Vrankovića za titulu Panatinaikosa