NBA MVP za 2021. godinu – Da li će Jokić uspeti da dođe do titule?

NBA MVP za 2021. godinu – Da li će Jokić uspeti da dođe do titule?
NBA MVP za 2021. godinu – Da li će Jokić uspeti da dođe do titule?
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Kandidati za MVP-a u NBA – Da li će Jokić uzeti Titulu?

Uvod

Kako se polako bližimo kraju NBA-a za ovu sezonu I u toku je playoff takmičenje, postavlja se pitanje ko će ove godine osvojiti titulu MVP-a u NBA-u za proteklu sezonu. Konkurencija je ogromna I puno igrača iz timova je doprinelo veoma veliki uticaj za njihove timove. 

U ovom članku ćemo detaljnije govoriti o MVP nagradi i ko su ovogodisnji kandidati. Takođe ćemo analizirati rezultate našeg momka Nikole Jokića i kolike su njegove šanse za uzimanje ove titule. 

Takođe napominjemo da je ovo članake Jadranke Sojkić, a u koliko želite da saznate nešto više o njoj, možete to uraditi ovde. 

NBA MVP Dostignuće

Od 1980. NBA je uveo takmičenje za MVP titulu (Most Valuble Player – Najvredniji Igrač) koja se na kraju svake sezone po završetku plej ofa dodeljuje jednom igraču. Glasanje isključivo dolazi od sportskih novinara kako u Americi tako i u Kanadi. Pomama za ovom titulom je izazvala veliko interesovanje domaćih kladioničara koji svoje prognoze ostvaruju putem meridianbet prijava.

person holding basketball looking at basketball hoop system

 Na svakom meču prvih 5 igrača dobijaju ocene, odnosno poene koji se iz utakmice u utakmicu sabiraju. Na kraju sezone sakupljene bodove svakog igrača određuju pobednika I nosioca MVP titule za tu sezonu.

Kandidati za 2021 Godinu

Prošlog petka, odnosno 21. Maja, NBA je objavila zvaničnu listu igrača koji su kandidovani za titulu MVP-a regularnog dela sezone. Na njoj se nalaze puno igrača, ali u ovom članku ćemo govoriti o Joel Embiidu, Giannisu Antetokounmpou, neverovatnom Steph Curry-u iz San Franciska I naravno našem junaku koji je najbolje rangiran na listi, i našem reprezentativcu Nikoli Jokiću.

Nikola Jokić – Pravo iz Denvera

Čovek koji je lider dabl-dabla (60), Nikola Jokić, svojim partijama nastavlja da nosi Denver na svojim ledjima zbog povreda Jamala Murraya, P.J Doziera I Will Bartona. Treba napomenuti da je Jokić završio drugi na listi tripl-dablsa (16) I nastavlja da gradi cifru sa najviše poena, skokova (izjednačeno) i assistencija u karijeri. 

Štaviše, Jokić je insistirao da nastupa u svakoj utakmici ove sezone, i sa tim u vidu odigrao je 903 minuta više nego njegov rival za titulu MVP-a Embida koji je završio sa 2,488 minuta, a on je treći na listi NBA MVP-a kandidata.

Takođe, treba napomenuti da je Jokić ove sezone dva puta osvojio Player Of the Month (Igrač Meseca) nagradu i tako postao treći igrač Nuggeta u istoriji koji je osvojio najmanje dva u svojoj karijeri.

basketball court

Joel Embiid – Filadelfijin Najbolji

Postavlja se pitanje, u slučaju da se Joel Embiid nađe u top tri kandidata za MVP titulu, kako je moguće ne svrstati ga u ALL-NBA prvi team? A na to pitanje mnoštvo fanova i gledaoca nemaju adekvatan odgvor. Ali ovogodišnji format glasanja, koji omogućuje igračima poput Embiida, Leonarda, Luke Dončića I Jason Tatuma, da se nađu na listi MVP-a na veći broj pozicija, će im itekako pomoći. 

Ali realno gledajući, Embiid je sve vreme doiminrao Kia Trku na MVP tabeli, većim delom ove sezone. Neminovno je da je Embiid propustio možda čak i previse utakmica (čak 21), ali Filadelfija uspela da nađe načine da pobede i bez njea.

Giannis Antetokounmpo – Zvezda iz Milvokija

Antetokounmpo je jedini igrač u NBA-u koji je rankiran sa više od prosečnih 20+ bodova, 10+ skokova I 5+ asistencija, uz minimalno jedan blok i ukradenu loptu. 

Naravno, dovodi se u pitanje koliko će umor kočiti MVP kandidata. Ali činjenica je da Antetokounmpo itekako zaslužuje da se nađe u prva tri mesta, samim tim što je jedan od krucialnih igrača I razloga što su Milwaukee završili regularni deo sezone, po treći put za redom, u top 3 u Istočnoj Konferenciji.

Stephen Curry – San Fancisko nudi Najefikasnije

Steph Curry je sa ogromnim zaslugama uspeo da skloni Lebrona Džejmsa, zvezdu Warriorsa da osvoji Kia MVP nagradu, imajući u vidu da su se koristile određene taktike u cilju sticanja psiholoških prednosti uoči meča u sredu sa State Farmom u Play-In meču. 

Lebron je veoma nahvalio Steph Currya i izjavio da ne zna šta dalje traže od MVP-a I da ako Steph Curry nije u Golden State timu, šta se zapravo traži? Naravno, Curryeva najbolja rekordna sezon do sada je itekako veliki uspeh i apsolutno zaslužuje mesto u prva tri kandidata ako ne I MVP titulu. Ali činjenica da je veoma bitan uspeh tima, nije na njegovoj strani. Golden State nije dostigao dovoljno u regularnom delu ove sezone da pogura Currya na vrh Kia Trke za MVP titulu.

Sve u svemu

Prošle sezone titulu MVP-a odneo je ovogodišnji kandidat Giannis Antetokounmpo. Po Američkim novinama i javnosti i dalje je neizvesno ko će ove sezone odneti titulu MVP-a sa sobom. Ali, gledajući statistiku i uspeh tima, naš reprezentativac Nikola Jokić je apsolutni favorit i najbliži je da osvoji trku u ovoj sezoni koju je itekako zaslužio.

Svi se nadamo da će kraj ove sezone Nikola Jokić okončati MVP titulom i još jednim uspehom sa Nuggetsima.

Izvor: Marketinški tekst

Prethodni tekstDžulijus Nđogu – Maratonac koji je umesto na pobedničkom postolju završio u zatvoru
Sledeći tekstGiljermo Molina – Gol posle „izbacivanja“ trojice protivnika