On je najbolji navijač na svetu!

On je najbolji navijač na svetu!
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U sezoni 2012/13, u 16. kolu italijanske lige, ne preterano atraktivan meč odigrale su ekipe domaćina Sampdorije i gostujućeg tima Udinezea. Sa tribina „Luiđi Ferarisa“ je ovaj meč posmatralo više od 20.000 ljudi, ali upravo su događanja na tribinama ono po čemu se ova utakmica pamti…
Izvesni Arigo Brovedani je ispostavilo se bio jedini navijač gostiju na utakmici! Brovedani je stajao sam samcat na gostujućoj tribini bodrivši Udineze, pa je čak i okačio navijačku zastavu na ogradu. Njegova prisutnost razveselila je domaće navijače. Umesto uobičajnog scenarija i vređanja simpatizera gostujućeg tima, koje je neizostavno kada se oni pojave u većem broju, usamljenog Udinezeovog simpatizera su domaći navijači bodrili, a ovaj im je uzvratio odmahnuvši im rukom.

Arigo Brovedani je bio jedini navijač Udinezea na meču sa Sampdorijom.
Arigo Brovedani je bio jedini navijač Udinezea na meču sa Sampdorijom.

Kapiten Udinezea Antonio Di Natale je Brovedanija pre početka utakmice u šali pozvao na teren da se malo zagreje, a zatim se na stadionu mogao čuti uzvik podrđke jedne osobe: ‘Napred Udineze!’ „Tek kad sam ušao na stadion shvatio sam da sam jedini. Hteli su da me prebace na tribinu sa drugim navijačima, ali sam insistirao da budem na gostujućoj. Navijači Sampdorije su mi aplaudirali, a posle meča su mi prišle vođe navijača i čestitali mi na strasti. Dobio sam i dres na poklon od direktora markentinga Sampdorije. Bio sam ponosan.“ – rekao je kasnije 37-godišnji Arigo Brovedani.
Njegov gostujući tretman bio je sjajan, jer su mu momci iz obezbeđenja dali kafu, a čelnici Sampdorije su mu poklonili dres kluba zbog svoje požrtvovanosti. Udineze je usamljenom navijaču posvetio pobedu i na domaćoj utakmici mu osigurao besplatan ulaz i gledanje utakmice iz tople direktorske lože.  „Počeo sam da idem na utakmice kada sam imao deset godina. Obožavam da budem na tribinama sa ultrasima, jer je podrška neverovatna sa njima. Obožavam miris baklji, razmenivanje šalova.“ – rekao je definitivno najbolji navijač Udinezea.

Arigo Brovedani nije želeo da napusti gostujuću tribinu.
Arigo Brovedani nije želeo da napusti gostujuću tribinu.

Njegov put od oko 1.000 kilometara (od Udina do Đenove i nazad) se na kraju isplatio, on je imao zadovoljstvo da se raduje u Đenovi pobedi od 2:0. Danilo je doveo „Zebre“ u vođstvo, Di Natale postavio konačnih 2:0, a veliku ulogu u pobedi odigrao je i Željko Brkić. Tadašnji reprezentativni golman Srbije je u 64. minutu odbranio penal Pociju, sprečio Đenovljane da se vrate u meč i omogućio vernom navijaču da se raduje, a on je pobedu proslavio sa navijačima Sampdorije. Iako su mnogi pomislili da je Arigo samo zbog utakmice potegao na putovanje od 4 sata on je razrešio dilemu: „Bio sam na službenom putu u Đenovi, a čista slučajnost je bila što je Udineze igrao u to vreme, pa sam sredio ulaznicu preko Sampdorije.“
Zbog kadrova sa stadiona „Luiđi Feraris“ iz 2012. godine, Arigo Brovedani je osvojio srca navijača širom planete, a mnogi smatraju da je on postupkom na meču njegovog Udinezea sa Sampdorijom pokazao da je jedan od najodanijih i najboljih navijača na svetu.

Prethodni tekstMarko Jarić – Blamaža sa dresom
Sledeći tekstBlankov „zečiji skok“ koji su klinci masovno kopirali