Pepeov start „za zatvor“

U aprilu 2009. godine publika u Madridu je bila svedok velikih uzbuđenja u žestokom duelu Reala i Hetafea (3:2), koji su obeležile neverovatne i „brutalne“ scene u završnici.
Momci iz predgrađa španske prestonice su stigli do 2:1 u 84. minutu, ali su „Kraljevi“ nekako uspeli da upišu novi veliki preokret i slave posle kontroverznog finiša utakmice. Guti je u 86. minutu izjednačio, a 60-ak sekundi kasnije je Pepe srušio kapitena Hetafea Havijera Kaskera u svom šesnaestercu. Portugalac se nije zaustavio na prekršaju već je neshvatljivo nastavio da šutira protivničkog igrača na zemlji! Ako se prvi udarac možda i mogao protumačiti kao pokušaj umornog i isfrustriranog igrača da izbije loptu, sledeći, u kom je srećom samo očešao kramponima Kaskerova leđa, bio je „za zatvor“!  Neverovatna scena je rezultirala direktnim isključenjem Pepea, koji je svoje divljanje nastavio fizičkim sukobom sa nekoliko protivničkih igrača i psovanjem četvrtog sudije. Delegat je u svom izveštaju između ostalog precizirao: „Taj igrač je nakon incidenta rekao četvrtom arbitru: Svi ste vi kurvini sinovi!“

Pepe je šutirao Kaskera po leđima.
Pepe je šutirao Kaskera po leđima.

Šokirani Kaskero je pokušao da se revanšira na fudbalski način i sa bele tačke potkopa loptu, kako bi šmekerski „ošamario“ rivala i doveo svoju ekipu u novo vođstvo. Međutim, jedanaesterac je izveo prilično traljavo, a u trećem minutu nadoknade prilično dobri Vladimir Stojković je još jednom savladan, za trijumf Reala i veliku radost domaćih navijača.
Što se Pepea tiče, kažnjen je sa deset utakmica zabrane igranja, odlučila je španska fudbalska federacija. Golman Reala Iker Kasiljas izjavio je da je portugalski reprezentativac osramotio dres Reala. Golman Reala požurio je da izbaci van terena pomahnitalog Pepea, a tom prilikom mu je dobacio da „nije normalan“. „Znate, kada nosite Realov dres ne možete sebi da dozvolite takve stvari.“ – prokomentarisao je Iker.
Dan kasnije Pepe se svima izvinio, ali Federacija nije imala milosti. „Posle incidenta sa Kaskerom, ceo svet me je „obeležio“. I danas se vodim kao „ubica“. U tom periodu razmišljao sam da napustim fudbal.“ – rekao je Pepe.
Podsetite se ovog divljačkog starta Pepea koji mu je doneo nadimak „Madridska životinja“ koji ga i danas prati.

Prethodni tekstKristijan Vijeri – Gol za naslovne strane i Ferari 550
Sledeći tekstRoj Kin – Start koji je okončao Halandovu karijeru