Rej Parlour – Tri dana opijanja

Rej Parlour - Tri dana opijanja
Rej Parlour - Tri dana opijanja

4. maja 2002. godine Arsenal i Čelsi odigrali su finale FA kupa na „Milenijum stadionu“ u Kardifu. Mnogi se sećaju kako je tadašnji igrač Arsenala Rej Parlour dobio loptu na nekih 40 metara od gola, vodio je kratko i onda poslao „projektil“ u same rašlje Kudićinija. Bio je igrač utakmice, ali mnogo godina kasnije u jednoj TV emisiji podsetio se tih dana i ispričao anegdotu kako mu je Arsen Venger zabranio da pije… ili bar pokušao.
„Postigao sam gol u finalu kupa što je veličnstven trenutak u mojoj karijeri, igrao sam ih pet i veoma sam srećan zbog toga, naročito zbog tog gola na „Milenijum stadionu“ protiv Čelsija. I sećam se u avionu uzeo sam da popijem pivo. Prišao mi je Arsen Venger: ‘Nema alkohola! U sredu je važna utakmica, ‘Old Traford’, za duplu krunu.’ Razmišljao sam-šta mu je, pa jedno pivo mi neće škoditi, biću dobro do srede. Bilo kako bilo, otišao sam na kraj aviona do “braće” koji su već držali pivo u rukama, uzeo jedno i taman kada sam hteo da ga popijem pojavio se Venger i zapretio mi: ‘Ako te vidim da piješ, kazniću te dvonedeljnom platom!’ Posle toga sam vratio pivo. Kada smo sletili otišao sam u restoran u koji uvek idem posle utakmice, bez obzira da li smo pobedili ili izgubili. Bio je pun navijača Arsenala. Šampanjac, tekila… do kraja večeri padao sam preko stolova od alkohola.

Rej Parlour je gostujući u jednoj televizijskoj emisiji ispričao anegdotu o tome kako mu je Arsen Venger zabranio da pije alkohol.
Rej Parlour je gostujući u jednoj televizijskoj emisiji ispričao anegdotu o tome kako mu je Arsen Venger zabranio da pije alkohol.

Nisam ponosan na to, ali je bilo odlično zezanje. Sledeći dan imali smo lagani trening. Saigrači su me pitali da li mi je dobro, osećao sam se na alkohol. Velika je sreća što nisam sreo Vengera, on je već bio na terenu sa drugom grupom igrača, mi smo radili istezanje i pripremu za utakmicu u sredu. Nakon treninga sam krenuo da posetim roditelje u Romfordu. Na putu do njih svratio sam u lokalni klub da se javim prijateljima. Sjajan klub, sjajni likovi… Svi su se kladili da ću ja postići prvi gol protiv Čelsija. Kvota je bila 25/1. Možete samo zamisliti koliko su novca dobili. Krenuli su da mi naručuju pivo, rekao sam da ne smem, imamo važnu utakmicu u sredu. Deset krigli piva kasnije još uvek sam bio tamo, a nije se ni nazirao kraj…
Uglavnom, došla je utakmica, mi smo pobedili 1:0 na „Old Trafordu“. Ja sam odigrao veoma dobru utakmicu. Ulazim u tunel, prilazi mi ekipa Skaj Sporta, ja sam igrač utakmice, dajem intervju i dobijam ogromnu flašu šampanjca. Sjajno, mislim se… Ulazim u svlačionicu, prilazi mi Arsen Venger.
‘Hoću da porazgovaram sa tobom’, kaže mi. Svašta mi prolazi kroz glavu, da li je saznao za alkoholisanje… Pogledao me je- ‘Bio si sjajan večeras. Ti i Patrik (Vijera), izuzetni. Bili ste za klasu iznad svih. A znaš li zašto? Zato što sam te sprečio da popiješ ono pivo u avionu.'“

Prethodni tekstArpad Šterbik – Golmanska bravura za „ludnicu“ u Skoplju
Sledeći tekstSalamo Arouč – Bokser koga je poraz vodio u smrt