Rikelmeov gol protiv jedanaest golmana

Rikelmeov gol protiv jedanaest golmana
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Legendarni Huan Roman Rikelme u svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri igrao je za Barselonu i Viljareal, ali najveći trag ostavio je u svojoj Boki Juniors, gde je u dva navrata odigrao 381 utakmicu i postigao 92 gola.
Rikelme, neki će reći jedna od poslednjih pravih “desetki” koja je igrala fudbal, postigao je mnogo lepih golova, ne samo iz igre, već i iz slobodnih udaraca za koje je bio specijalista, ali vas “Sportska sećanja” danas podsećaju na jedan od najneobičnijih iz njegove karijere. Gol koji je postigao pored gotovo celog protivničkog tima.
Fudbaleri Boka Juniorsa pobedili su u avgustu 2013. godine, Atletiko Rafaelu, u utakmici 2. kola argentinske Aperture (2:1). Jedan od pogodaka na uvek prepunoj “Bombonjeri” postigao je upravo legendarni, tada 35-godišnji Huan Roman Rikelme. Posle nešto manje od pola sata igre dosuđen je indirekt za Boku, na pet metra od gola Atletiko Rafaele. Svih jedanaest gostujućih igrača poređalo se duž golmanske linije i pokrilo, praktično cep gol. Ostalo je nešto malo prostora iznad njihovih glava, ali bilo je to sasvim dovoljno da lukavi Rikelme “zavuče” gol. Dobio je kratku povratnu loptu, koju je potom super precizno, a ujedno i snažno poslao pod prečku.Nekadašnja zvezda argentinske reprezentacije i Viljareala postigao je prvi pogodak na utakmici, za vođstvo Boke, u 30. minutu, kada je bukvalno nadmudrio svih jedanaest protivničkih fudbalera.
Posle nešto manje od pola sata igre dosuđen je indirekt za Boku, na pet metra od gola Atletiko Rafaele. Svih jedanaest gostujućih igrača poređalo se duž golmanske linije i pokrilo, praktično cep gol. Ostalo je nešto malo prostora iznad njihovih glava, ali bilo je to sasvim dovoljno da lukavi Rikelme “zavuče” gol. Dobio je kratku povratnu loptu, koju je potom super precizno, a ujedno i snažno poslao pod prečku. Na „Bombonjeri“ je zavladala opšta radost, a miljenik navijača gol je proslavio u zagrljaju sa trenerom Karlosom Bjankijem. Podsetite se ovog neobičnog pogotka fudbalske legende Huana Romana Rikelmea:

Prethodni tekstTomas Morgenštern – Stravičan pad u Kulmu
Sledeći tekst„Luda“ završnica u Malagi