Roni Heberson Furtado – Čovek sa najjačim udarcem na svetu

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Iako vlada opšte mišljenje da je Roberto Karlos neprikosnoveni vladar brzine leta lopte posle udarca nogom, ispostavilo se da to baš i nije sasvim tačno. Naime, za one koji nisu znali, zvanično najjači, odnosno najbrži udarac do te 2008. godine zabeležen je kada je Dejvid Hirst postigao čuveni gol u meču između Šefilda i Arsenala i to pri brzini od 182 km/h.
U poslednjih petnaestak godina merenje brzine udaraca je postala popularna, pa su formirane razne tabele i na svima je Hirst zauzimao sigurno prvo mesto. U samom vrhu bili su još Siniša Mihajlović, Dejvid Bekam, David Trezege… A onda se pojavio on, Roni Heberson Furtado, tadašnji igrač lisabonskog Sportinga.

Roni Heberson Furtado je 2008. godine izveo najbrži udarac u istoriji fudbala.
Roni Heberson Furtado je 2008. godine izveo najbrži udarac u istoriji fudbala.

U novembru 2008. godine namestio je loptu za slobodan udarac nešto van šesnaest metara i raspalio po njoj. Lopta je “pocepala” mrežu brzinom od neverovatnih 211 kilometara na sat. U nekim medijima se provlačila i brzina od 221 km/h, ali ona nije tačna. Naime, Roni Heberson Furtado je loptu namestio na 16,5 metara. a lopta je brzinom munje putovala svega 0,28 sekundi. Roni je tada malo promenio tabelu tako što je zaseo na vrh i pomerio sve za po jedno mesto niže, pa ona izgleda ovako: 1. Roni Heberson Furtado 211 km/h 2. Dejvid Hirst 182 km/h 3. Zlatan Ibrahimović 180 km/h 4. Aleks 176 km/h 5. Siniša Mihajlović 160 km/h 6. Dejvid Bekam 156 km/h 7. David Trezege 153 km/h 8. Adrijano 148 km/h 9. Mat Le Tisije 139 km/h 10. Roberto Karlos 137,5 km/h.
Pogledajte, ili bar pokušajte da vidite, do tada zvanično najbrži let lopte koji se ikad dogodio na fudbalskim terenima:

loading…
Prethodni tekstRobert Prosinečki – „Gol sa Autokomande“
Sledeći tekstMirko Nišović i Matija Ljubek – Zbog njih se obožavao kanu