Skok Jelene Isinbajeve preko 5 metara

Skok Jelene Isinbajeve preko 5 metara

Na atletskom mitingu u Londonu, 22. jula 2005. godine, istoriju atletike je pisala legendarna Jelena Isinbajeva. Tada aktuelna Svetska rekorda u skoku s motkom je takmičenje u Londonu počela sigurnim skokom na visini od 4,70 metara, da bi potom preskočila i 480 centimetara iz prvog pokušaja i već tim skokom obezbedila očekivanu pobedu na čuvenom mitingu u Londonu.
Odlučila je Jelena Isinbajeva tada da letvicu pomeri na 4,96 metara što je bila visina novog Svetskog rekorda u tom trenutku, a potom je bez većih problema iz drugog pokušaja preskočila i tu visinu i postavila novi Svetski rekord. Već tim skokom Jelena Isinbajeva je obeležila londonski miting, ali ona nije nameravala da se tu zaustavi…

Jelena Isinbajeva je na atletskom mitingu u Londonu 2005. preskočila magičnu granicu od 5 metara i postala prva žena kojoj je to pošlo za rukom.
Jelena Isinbajeva je na atletskom mitingu u Londonu 2005. preskočila „magičnu“ granicu od 5 metara i postala prva žena kojoj je to pošlo za rukom.

Zatražila je da se letvica postavi na tačno 5 metara i da pokuša da postane prva žena koje je preskočila tu za skakačice s motkom „magičnu“ granicu. I uspela je već iz prvog pokušaja, sjajnim skokom je poletela daleko iznad letvice, preskočila tu visinu i tako postala prva žena koja je uspela da preskoči u skoku s motkom na otvorenom granicu od pet metara. Iako je verovatno mogla dodatno da pomeri granicu „snova“ već na tom mitingu, Jelena Isinbajeva je odlučila da je za to julsko veče 2005. godine bilo dosta, pa je i pored velike podrške publike u glavnom gradu Velike Britanije, nastavak pisanja atletkse istorije ostavila za naredna takmičanja.
Podsetite se i uživajte u sjajnom skoku “Lepe Jelene” preko „magične“ granice od pet metara sa atletskog mitinga u Londonu, kojim je postavila po 17. put Svetski rekord u skoku s motkom za dame i još jednom upisala svoje ime na listu atletičara koji su pomerali granice “Kraljice sportova”.

loading…
Prethodni tekstLiverpulovo čudo u Istanbulu
Sledeći tekst„Jegulja“ iz Ekvatorijalne Gvineje – Erik Musambani