Vlade Divac – Koš sa centra za 90.000 dolara

Vlade Divac - Koš sa centra za 90.000 dolara

Vlade Divac bio je gost Los Anđeles Lejkersa u decembru 2014. godine, na meču “Jezeraša” protiv Voriorsa. Legendarni centar je ovacijama dočekan u “Stejpls centru”, ali da se njegovo prisustvo na susretu ne pamti samo po sjajnom dočeku, pobrinuo se u pauzi između treće i četvrte četvrtine.
Na mečevima NBA lige se vrlo često u pauzama organizuju nagradne igre za publiku, u kojima se daje navijačima prilika da ukoliko pogode šut sa centra terena zarade ogromnu svotu novca. Takva nagradna igra organizovana je i u pauzi pred početak poslednje četvrtine susreta između Lejkersa i Voriorsa iz decembra 2014. godine, a poziv da učestvuje u njoj je prihvatio i specijalni gost domaćih i bivši centar Lejkersa, Hornetsa i Kingsa, Vlade Divac. Jedina razlika između Divca i ostalih učesnika, bila je ta da ukoliko Vlade postigne koš sa pola terena, onde neće on dobiti novac (90.000 dolara), već će novac biti doniran u humanitarne svrhe.

Vlade je uzeo loptu u ruke, stao u krug na centru terena i posle par sekundi koncentrisanja, sa jedne noge digao se na šuti i “bez koske” probacio loptu kroz obruč. U “Stejpls centru” je nastalo veliko oduševljenje Divčevim pogotkom, a prvi koji mu je čestitao na neverovatnom košu bio je legendarni glumac i najpoznatiji fan Lejkersa, Džek Nikolson.
Džek Nikolson čestitao je Vlade Divcu na pogotku sa centra terena.

Vlade je uzeo loptu u ruke, stao u krug na centru terena i posle par sekundi koncentrisanja, sa jedne noge digao se na šut i “bez koske” probacio loptu kroz obruč. U “Stejpls centru” je nastalo veliko oduševljenje Divčevim pogotkom, a prvi koji mu je čestitao na neverovatnom košu bio je legendarni glumac i najpoznatiji fan Lejkersa, Džek Nikolson.
Vlade je odlučio da osvojenih 90.000 dolara pokloni jednoj dečijoj fondaciji, a posle susreta je objasnio kako je uspeo da postigne koš sa centra terena: “Kada šutirate sa takve udaljenosti najvažnije je da se postarate da lopta ide u pravom smeru.” – rekao je Divac novinarima posle koša.
Iako su Lejkersi do kraja susreta uspeli da savladaju Voriorse, to je palo u drugi plan, jer im je “šou” te večeri pogotkom sa centra “ukrao” Vlade Divac, koji je u svojoj karijeri imao svega 23,5 procenata uspešnosti u šutu za tri poena. Kako je izgledao pogodak Divca sa centra, kojim je “penzioner” Vlade u decembru 2014. godine postao NBA vest dana, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

loading…
Prethodni tekstDinamo Zagreb – Lion 1:7 – Bruka “Modrih”, kontroverze i najbrži het-trik
Sledeći tekstKada navijači Panatinaikosa gađaju vaterpoliste Olimpijakosa svim i svačim